ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

У Польщі зібрали 130 тис доларів для сім'ї загиблого заробітчанина Василя Чорнея з Прикарпаття

У Польщі за тиждень зібрали вже понад півмільйона злотих (понад 130 тис.удоларів) для батьків і сім’ї загиблого в середині червня на заході Польщі жителя Івано-Франківщини Василя Чорнея.
 
Про це повідомив почесний консул України у Познані Вітольд Горовський у Facebook, пише Бліц-інфо.

36-річний чоловік з села Троїця, що на Снятинщині поїхав на заробітки до Польщі, залишивши вдома трьох малих дітей, дружину та стареньких батьків. Під час роботи на фабриці трун Василю стало зле, але роботодавиця заборонила викликати швидку та вивезла непритомного чоловіка до лісу. Його тіло знайшов лісник. Смерть українця та обставини, за яких помер прикарпатець, хвилювало та обурило не тільки українське, а й польське суспільство. 

Відтак, небайдужі у Польщі оголосили про збір коштів для допомоги неповнолітнім дітям - 9-річному сину та донькам 7 і 12 років. Було вирішено зібрати таку суму грошей, аби щомісяця виплачувати родині по 2000 злотих, поки наймолодша дитина не досягне повноліття. 

Наприкінці червня співорганізатор кампанії, почесний консул України у Познані Вітольд Горовський заявив, що вже вдалося зібрати суму, достатню на 7 років виплат такої соціальної пенсії. Також, за пропозицією небайдужих, поляки вирішили збирати гроші й для стареньких батьків Василя Чорнея.

Сьогодні Вітольд Горовський повідомив,що вже вдалося зібрати понад півмільйона злотих допомоги (близько трьох з половиною мільйонів гривень). Загалом, до кампанії долучилися понад п'ять тисяч людей та різні компанії.

Також Горовський повідомив, що активісти слідкують за перебігом розслідування цього злочину. А також вже домовилися з адвокатами, аби обрати правильно стратегію для юридичного захисту інтересів родини Василя Чорнея та відшкодування їм збитків через суд від роботодавця. 

Читайте також: Рідні попрощалися з українським заробітчанином, який загинув у Польщі. ВІДЕО

Нагадаємо: Польці, яка вивезла у ліс непритомного робітника з України, "світить" 5 років