ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

У Польщі католицькі священики публічно спалили книги про Гаррі Поттера

Католицькі священики у Польщі спалювали книги, які вони вважають блюзнірськими і такими, що ображають християнську релігію.

У вогнищі опинилися, зокрема, й книжки про Гаррі Поттера. Фонд "SMS із неба" оприлюднив на своїй сторінці у Facebook фото, на яких видно як десятки книжок палають у вогні, пише Дзеркало медіа.

Інцидент стався у місті Кошалін, що в північно-західній Польщі. Автори публікації у підписі до знімків виправдовують спалення цитатами із Біблії. Зокрема, вони наводять фрагмент з Діяння апостолів: "Деякі з тих, хто займався чаклунством, позбирали свої книжки й спалили їх на очах у громади. Коли ж підрахували вартість тих книжок, то виявилося, що вони коштують близько п'ятдесяти тисяч срібних монет". Окрім "Гаррі Поттера" у вогнищі можна розгледіти також книгу "Сутінки" і видання індійського духовного лідера Ошо. Книги про "Гаррі Поттера", написані британською письменницею Джоан Ролінг, вважаються одними із найпопулярніших художніх творів в історії видавничої справи - в усьому світі було продано понад 500 мільйонів примірників. Деякі християни невдоволені тим, яка значна роль у подібних книгах відводиться для магії. У соцмережах можна знайти чимало коментарів жителів Кошаліна, які обурюються звісткою про спалення книжок в їхньому місті.