ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

У політехнічному коледжі тривають роботи з встановлення нової опалювальної системи. ФОТО

Під час одного з візитів до навчального закладу народний депутат України, голова ВР з питання економічної політики Андрій Іванчук дізнався про проблему із застарілим опалювальним обладнанням в коледжі. І пообіцяв допомогти.

На якій стадії зараз ситуація і які роботи вже виконані – ми дізнались від директора КПК Андрія Ляшеника.

"З ініціативи Андрія Іванчука в нашому коледжі сьогодні відбувається капітальний ремонт системи опалення. Спочатку було виконано проект капітального ремонту котельні, відповідно до якого замінено старий паровий котел на два нові сучасні котли на деревному паливі.

До слова, найбільш якісні котли українського виробництва фірми Kriger (житомирська фірма, що виробляє якісні котли з французької сталі). Котли дороговартісні.

Чому саме два, а не один великий котел? З тієї причини, що коли немає великого холоду, можна запалити лише один котел, якщо температура –20 °C – палимо два, коефіцієнт корисної дії. Для того, щоб отримати тепло, можна використовувати деревне паливо, брикети Pini Kay, торф, вугілля.

Зараз капітальний ремонт котельні на завершальній стадії. Котли встановлені, завершується монтаж обладнання.

Паралельно наступним кроком є здійснення ремонту теплотраси від котельні до корпусів.

На сьогоднішній день проект капітального ремонту вже пройшов експертизу, і з наступного тижня ми починаємо капітальний ремонт теплотраси. Останнім кроком буде ремонт системи опалення всередині будівлі.

Проект виконуватиме проектна група Національного університету "Львівська Політехніка".

Основними причинами капітального ремонту є те, що обладнання було застарілим, зношеним і енерговитратним.

Для того, щоб забрати старі котли і встановити нові, довелося розбирати стіну в котельні. Крім того, завдяки цим котлам матимуть змогу ще заготовляти дрова, брикети, щоб бути повністю готовими до нових опалювальних сезонів.

В коледжі також планують встановити і газовий котел, таким чином, використовуючи його і котли на деревному та інших видах палива, будуть економити. Також це дасть змогу покращити побутові умови в навчальному закладі.

АВТОР: Віталій БИРЧАК ФОТО: Андрій КАНЯ Читайте також: Чим живе політехнічний коледж. Інтерв’ю з Андрієм Ляшеником. ФОТО+ВІДЕО Економимо ваш час: підписуйтеся на наш канал у Телеграмі – там публікуємо тільки 2-3 найважливіші новини за день!