ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

На Франківщині вперше встановили собачі вбиральні. ФОТО

В івано-франківському міському парку імені Тараса Шевченка встановили собачі вбиральні.

Знаходяться собачі "клозети" біля входів у парк, що біля вулиць Мазепи, Шевченка та Чорновола, повідомляє журналіст Сабіна Ружицька в соцмережі "Фейсбук", передають "Вікна".

"Це не звичайний туалет, як для людей. Собача вбиральня складається з трьох частин. Верхня — це знак, на якому зображена собака. Своєрідний вказівник на те, що тут власники чотирилапих, які дуже часто гуляють в парку, можуть взяти спеціальні пакетики для собачих екскриментів. Пакетики є в другій частині "туалету", що схожа на поштову скриньку. У ній широка трубка, на якій намотані пакетики. А внизу — коробка, в яку треба викидати вже наповнену "тару". Загальна довжина металевої вбиральні —120 сантиметрів, ширина кожної частини — 70 сантиметрів", — пояснює Руслана Василюк, директорка комунального підприємства “Центр розвитку та рекреацій”, у склад якого входить міський парк..

Через кілька днів дві вбиральні для тварин встановлять у парку на вулиці Молодіжній, бо там є майданчик для вигулу собак. За словами пані Василюк, кожна собача вбиральня придбана за кошти комунального підприємства і вартує три тисячі гривень. 

Люди, які вигулюють собак в парку, можуть безкоштовно взяти пакетики та прибрати за своїми улюбленцями і залишити прибране у вбиральні. Так роблять у багатьох країнах світу. За словами пані Василюк, багато свідомих власників собак давно вже приходять в парк зі своїми спеціальними пакетиками, але викидали їх у сміттєві баки. Тепер працівники парку, коли бачать людину з собакою, розповідають та заохочують прибирати за чотирилапими. На жаль, не всі дослухаються до порад. Буває, що реагують неадектватно, лаються і кричать. Із такими горе-власниками працівники парку не сваряться, а викликають правоохоронців. Наразі власникам тварин, які не прибирають за ними, роблять лише зауваження.