ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

У Ковалівці завдяки БФ "Покуття" перекривають дах будинку культури. ФОТО

У Ковалівці за сприяння благодійного фонду «Покуття» триває перекриття даху будинку культури.

Влада та мешканці села кажуть, що здійснюється їхня мрія, адже з 1956 року, коли клуб збудували, жодних ремонтних робіт тут не проводили. Відповідно, унікальне приміщення - майже в аварійному стані.

Будинок культури у Ковалівці збудували у далекому 1956 році. Він унікальний тим, що є одним із найбільших в Україні.

 

З часу здачі в експлуатацію в приміщенні жодного разу не проводилися ремонтні роботи. Тож він занепав і знаходиться майже в аварійному стані.

- Найбільшою проблемою був дах, який протікав. Його площа - понад 1000 квадратних метрів, тому перекрити його за рахунок коштів сільського бюджету було неможливо, - розповідає сільська голова Руслана Венгринська. - Ще взимку Андрій Іванчук, дізнавшись про нашу проблему, пообіцяв допомогти, а саме надати шифер для перекриття. Свою обіцянку він виконав, і вже нам відвантажили 400 листів, які зараз зусиллями громади встановлюються на даху будинку культури. - Приємно, - продовжує пані Руслана, - що співпраця з Андрієм Іванчуком триває і після виборів.

Найближчим часом, за словами голови села, до Ковалівки привезуть другу партію матеріалів - ще 500 листів шиферу. Тож вже до кінця літа усі роботи будуть завершені і дощову осінь ковалівський будинок культури зустріне з новим дахом.