ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

У Коломиї ввели в експлуатацію нові черги заводу Leoni

Державна архітектурно-будівельна інспекція України у жовтні  видала сертифікати про введення в експлуатацію другої та третьої черг будівництва заводу кабельної продукції німецької компанії Leoni в Коломиї.

Згідно з проектним рішенням, ці черги передбачають розміщення об’єктів промислового призначення для кращої організації роботи заводу та збільшення його потужностей.

Так, у рамках другої черги було встановлено додаткові гардеробні та створено кімнати відпочинку для працюючих загальною площею 900 м².

Третя черга загальною площею 15 тис. 334 м² включала добудову частини виробничого цеху та будівництво пожежного депо з влаштуванням відповідних паркувальних місць та проїздів.

Запроектована потужність третьої черги складає виробництво 190 комплектів автомобільних джгутів в день, кількість створених нових робочих місць – 922.

Нагадаємо, будівництво заводу Leoni у Коломиї було розпочато у 2016 році. Це найпотужніший інвестиційний проект у галузі виробництва електричного устаткування для двигунів і транспортних засобів впродовж останніх років на території Івано-Франківської області.

Для України створення таких підприємств є важливим з точки зору залучення та сприяння роботи іноземних інвестицій в національній економіці, вирішення соціальних питань, таких як забезпечення зайнятості працездатного населення, покращення показників якості життя тощо.

Крім того, успішна реалізація німецького проекту є прикладом для інших інвесторів, що працювати на території України можна ефективно, без остраху наштовхнутися на штучні перешкоди з боку державного управління.

 «Сьогодні на рівні держави вживаються важливі кроки щодо покращення інвестиційного клімату, створюються сприятливі умови для роботи міжнародних та українських потужних компаній, що формують значну частку економіки країни. У будівельній галузі взято курс на спрощення та автоматизацію дозвільних процедур, які даватимуть впевненість замовниками будівництва, що держава забезпечує прозорі та чесні взаємовідносини з бізнесом», – прокоментував в.о. Голови Держархбудінспекції Олександр Строкач.  

До теми: Завод LEONI у Коломиї продовжує розширюватися й потребує робочих рук