ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

У Коломиї розгорнули олімпійський прапор з нагоди відкриття ХХХІІ Олімпійських літніх ігор. ФОТО

Сьогодні, 23 липня, у Токіо відбулось урочисте відкриття ХXXII Літніх Олімпійських ігор. Коломийські спортсмени на знак підтримки нашої збірної розгорнули прапор Національного олімпійського комітету та виконали Гімн України.
 
У заході взяли участь спортсмени відділень боксу, легкої атлетики та важкої атлетики КДЮСШ Коломиї, оскільки саме представники цих відділень брали участь в Олімпійських іграх, повідомляє Відділ молоді та спорту Коломийської міської ради.
Ними є троє коломиян: легкоатлетка Ірина Шепетюк (учасниця XXVIII та XXIX літніх Олімпійських ігор); важкоатлетка Вероніка Івасюк (Літні Олімпійські ігри 2016 року в Ріо-де-Жанейро), а також боксер Андрій Федчук - бронзовий призер XXVI літніх Олімпійських ігор у Сіднеї (2000 р.) та учасник XXVII літніх Олімпійських ігор в Афінах. До слова, Андрій привіз з олімпійських ігор першу медаль на Прикарпаття за роки незалежної України.
"Сьогоднішнім жестом посилаємо вітання українським спортсменам, які зараз у Токіо, і бажаємо їм привезти якомога більше медалей в скарбницю нашої держави", - йдеться у повідомленні.
В обласному центрі Прикарпаття з нагоди відкриття Олімпійських ігор також відбулася урочиста церемонія підняття Державного прапора України та прапора Національного олімпійського комітету.
Олімпіада-2020, яку відклали на рік через пандемію коронавірусу, триватиме з 23 липня по 8 серпня. Україну представлятимуть 158 спортсменів у 25 видах спорту. Троє прикарпатських легкоатлетів Ганна Шевчук, Михайло Гаврилюк та Валерій Літаннюк отримали ліцензії для участі у ХХХІІ Олімпійських іграх у Токіо.
 Першими вже сьогодні розпочали свій виступ на Іграх представники стрільби з лука, які провели кваліфікаційні раунди серед чоловіків та жінок. У столиці Японії наша збірна зі стрільби з лука представлена 4-ма спортсменами. Найбільша кількість спортсменів від України змагатиметься у легкій атлетиці - 47, інформують на сторінці Кабміну.
До слова медалі змагань виготовлені з сировини перероблених старих гаджетів - смартфонів і планшетів. Всього було зібрано понад 79 тонн несправної техніки, що включало понад 6 мільйонів одних тільки мобільних телефонів.
Підписуйтесь на нас у FacebookТelegram та Instagram, щоб отримувати перевірені й оперативні новини.