ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

У Коломиї новий дитячий будинок сімейного типу прийняв своїх господарів. ФОТО, ВІДЕО

У неділю, 21 листопада, семеро дітей та їхні батьки-вихователі отримали ключі до дверей свого нового будинку в Коломиї.

Подружжя Романа та Галини Угорських, які вже мають успішний досвід опіки над дітьми, взяли на виховання ще семеро діток з двох сімей. Щоб підтримати родину за кошти субвенції з державного бюджету (майже 3 мільйони гривень) у співфінансуванні з міським бюджетом (понад 700 тисяч гривень) для сім’ї Угорських придбали сучасний житловий будинок з 9 кімнат площею  376 м кв.

На відкриття затишної родинної домівки завітали голова обласної державної адміністрації Світлана Онищук. Очільниця області разом із Коломийським міським головою Богданом Станіславським вручили родині ключі від нового помешкання.

«Створення дитячого будинку сімейного типу – це неабиякий вияв любові до дітей, котрі опинилися у скрутному становищі, – зазначила Світлана Онищук. – Переконана, що ваша енергія, батьківська любов, тепло сердець допоможуть дітям вирости щасливими та здоровими, адже діти – це наше майбутнє. Щиро бажаю вам міцного здоров’я, миру, Божої ласки та благословення».

«Не побоюся сказати, що наша громада одна з найкращих в області за рівнем захисту дітей, - наголошує міський голова Богдан Станіславський. - Дякую нашим соціальним службам та службі у справах дітей за щоденну жертовну працю заради цих діток. Радий, що нам вдалося створити для них сучасні комфортні умови для проживання та розвитку».

Благодійний фонд «Покуття» та засновник Андрій Іванчук щиро привітали багатодітну родину та подарували обладнання для спортивної кімнати. 

"Переконані, така кількість малечі точно потребуватиме, де задіяти свою енергію. В Коломийській громаді працює вже три таких будинки. Їхня місія перегукується з важливою для нас ідеєю: чужих дітей не буває", - зазначають у фонді.

До слова, це вже четвертий такий будинок у Коломийській громаді.

 Читайте також: У Коломиї заклали наріжний камінь під будівництво першого на Прикарпатті малого групового будинку

 Підписуйтесь на нас у FacebookТelegram та Instagram, щоб отримувати перевірені й оперативні новини.