ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

У Коломиї біля військової частини відкрили оригінальну дошку пошани. ФОТО

Сьогодні в 10 ОГШБ, яка дислокується в Коломиї, започатковано нову традицію. Як повідомляється на сторінці бригади, проект розрахований на 25 років — своєрідна "капсула часу".

"Сьогодні ми відкрили Дошку пошани "Вишиванка". Українська вишита сорочка здавна в Україні служила як прикрасою, так і оберегом. Таємничою мовою вишивки вона передавала безліч побажань для добробуту та щастя людини, яка її одягала.

Тепер й ми будемо своєрідно вишивати долю 10 гірсько-штурмової бригади своїми побажаннями, вкладеними в гільзи створимо гарну долю бригаді та її особовому складу.

З метою підтримання традицій українського народу та з метою заохочення військовослужбовців та осіб, що проявили мужність, патріотизм, високий професіоналізм, сумлінне виконання службових обов'язків, старанність та ініціативність — буде надаватись право "вишити хрестик" на вишиванці, заклавши в гільзу своє побажання наступним поколінням, та розмістити її на вишиванці.

Давайте завжди будемо пам'ятати: Якою б не була в кожного з нас доля, як би не складалися обставини життя, яким би не було становище в Україні та у світі, нас поважатимуть доти, доки ми поважатимемо самих себе, доки ми пам'ятатимемо про своє коріння і шануватимемо наші традиції!" - йдеться у дописі.

Читайте також: Відкриття пам'ятника загиблим воїнам, рекорд України, Ватра слави: як Коломия відзначила День захисника України.