ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

У Херсоні журналістів не пустили на зустріч із Зеленським - вийшли новини з пробілами замість цитат президента

У Херсоні частину місцевих ЗМІ не акредитували на зустріч з президентом Володимиром Зеленським, після чого вони оголосили акцію протесту і публікують порожні сторінки на своїх сайтах з новинами нібито із зустрічі.

Деякі замість прямої мови президента залишають пробіли, а замість кількох букв у його прізвищі — зірочки, пише Бабель.

26 червня Зеленський приїхав з робочим візитом у Херсонську область. В облдержадміністрації, яка відповідала за акредитацію журналістів, більшості з них відмовили.

«Висвітлювати його перебування в області дозволено лише лояльним до глави держави ЗМІ. Запрошення вони отримували персонально від начальника управління інформаційної політики облдержадміністрації Наталі Дзюби», — повідомили у виданні «Перший регіональний».

Головний редактор видання «Міст» Сергій Нікітенко розповів, що, крім нього, не акредитували ще принаймні трьох його колег. «Начальниця департаменту комунікацій Наталія Дзюба вдень сказала, що ще немає підтвердження приїзду президента, і як тільки — так одразу. Підтвердження вже давно є, але пані Наталя не дзвонить», — написав напередодні Нікітенко.

Ще одне видання — «Південна інформаційна компанія» — замість фото Зеленського у Херсоні проілюструвало його візит дитячим малюнком, а замість його прямої мови лишило пробіли.