ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

У Городенці відзначили 140-річчя храму Святого Миколая Чудотворця

 19 грудня, у день пам’яті святого Миколая Мирлікійського, єпископ Коломийський кир Василій Івасюк відслужив Божественну Літургію у храмі Святого Миколая Чудотворця у Городенці.

Парафіяльна громада цього дня відзначає ще одне свято — 140 років храму. У святковому богослужінні спільно з єпископом співслужили: парох о. Микола Вонсуль, сотрудник о. Богдан Сілецький, протопресвітер Городенківський о. Ігор Левицький та інше чисельне духовенство, повідомляє пресслужба єпархії.

Під час проповіді кир Василій розповів присутнім про блаженства, які вважає шляхом до Царства Божого.

"Пошуки людського щастя слід шукати у Святому Письмі і воно відоме під назвою "блаженство". Озирніться навколо себе і ви побачите багато нещасливих людей. Суть і значення блаженства полягає в тому, що вони вказують людині шлях до щастя. Старозавітні Десять заповідей суворо забороняють робити те, чого не можна і за це погрожують покаранням. Новозавітні блаженства написані Духом Святим у серцях віруючих людей і навчають робити все з любов’ю", — сказав владика.

Наостанок проповідник наголосив, що християнину слід будувати фундамент духовної будівлі благочестя – на покорі, очищеній совісті і лагідності. Бо "хто додержується заповіді, той не зазнає ніякого зла" (Еккл. 8:5).

"Прикладом для нас є святий Миколай, мученики і праведники, бо вони заради збереження в собі благодаті Божої готові йти на будь-які жертви. Вітаю всіх парафіян з храмовим святом та бажаю зберегти нашу святиню для майбутніх поколінь", — додав кир Василій.

Після Літургії були зачитані подячні грамоти всім жертводавцям храму. Владика поблагословив парафіян мощами св. Миколая, які були привезені з Рима. Завершилось святкове богослужіння мируванням та чином освячення води.