ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

У BlaBlaCar не мають підтвердження, що супутники зниклого хлопця користувались сервісом

Тараса Познякова, який 4 квітня зник безвісти прямуючи зі Львова до Києва, шукають вже із залученням кінологічної служби, пише Українська Правда. Життя.
Таку інформацію надає прес-служба Головного управління Національної поліції у Київській області.
Чоловіка офіційно оголошено у розшук, повідомлення з'явилося на сайті національної поліції у Київській області 6 квітня. "Поліцією вже другу добу розшукується безвісти зниклий 25-річний Тарас Позняков, який 4 квітня на власному авто виїхав зі Львова у напрямку столиці і зник. Усім, кому відома будь-яка інформація про місцеперебування розшукуваного, телефонуйте на спецлінію 102!", — йдеться у повідомленні правоохоронців. "Наразі правоохоронці проводять оперативно-розшукові заходи, задіяна кінологічна служба. Активно відпрацьовуються лісові насадження, дачні масиви, кооперативи в районі села Бобриця і на прилеглих територіях Києво-Святошинського району", — додають у поліції.
Фото 25-річного Тараса Познякова розміщено на сайті нацполіції
У BlaBlaCar розповіли, що компанія не має підтвердження, що люди, які їхали з Тарасом, пов'язані з сервісом. "Ми повністю сприяємо розслідуванню і надаємо всі необхідні дані слідству. Ми надали поліції технічну інформацію, яка допоможе у розслідуванні. Окрім того, ми регулярно спілкуємося з друзями і близькими Тараса. За допомогою сервісу BlaBlaCar відбулися десятки мільйонів поїздок і для нас цей випадок є безпрецедентним. Наразі у нас немає підтвердження про те, що люди, які їхали з водієм, якимось чином пов'язані з BlaBlaCar. Ми робимо все можливе, щоб якнайшвидше з'ясувати всі подробиці і отримати нову інформацію про розслідування", — сказав керівник BlaBlaCar в Україні та Росії Олексій Лазоренко. Також представники сервісу розповіли про впровадження в Україні системи повноцінного бронювання поїздок. "Ми постійно працюємо над вдосконаленням існуючих і впровадженням нових заходів безпеки користувачів, які користуються сервісом. Сьогодні в деяких країнах ми впроваджуємо страхові продукти, а також системи ідентифікації користувача через документи, що засвідчують особу. Це дозволяє підвищити рівень надійності сервісу і довіри попутників один до одного. Зі свого боку робимо все можливе, щоб всі ці опції з'являлися в Україні якомога швидше". "Найближчим часом в Україні почне працювати система повноцінного бронювання поїздок на сайті BlaBlaCar, а через деякий час буде впроваджена система оплати послуг сервісу, що зі свого боку матиме на увазі ідентифікацію користувача через платіжні інструменти", — додав Лазоренко.
В Україні почне працювати система повноцінного бронювання поїздок на сайті BlaBlaCar. Фото espanarusa.com