ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

"Ціни на споживчі продукти за останній місяць знизилися", - Головне управління статистики Івано-Франківської області

За даними Державної служби статистики, в Україні споживчі ціни у липні 2019, порівняно із червнем (без урахування тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим, м. Севастополя та частини тимчасово окупованих територій у Донецькій і Луганській областях), знизилися на 0,6 %, в області – на 0,7 %. Але від початку року зросли на 3 % і 3,6 % відповідно.

Зниження споживчих цін у липні зафіксовано в усіх регіонах країни: від 1,1 – 0,6 % в Одеській, Херсонській, м. Києві, Дніпропетровській, Вінницькій, Закарпатській, Івано-Франківській, Сумській, Кіровоградській, Львівській, Полтавській, Харківській областях до 0,5 – 0,1 % у Волинській, Чернівецькій, Чернігівській, Київській, Житомирській, Запорізькій, Луганській, Миколаївській, Хмельницькій, Донецькій, Рівненській, Тернопільській та Черкаській областях.

На споживчому ринку області в липні ціни на продукти харчування та безалкогольні напої знизилися на 0,8 %. Найбільше (на 12,7 %) подешевшали овочі. На 1,6 – 0,4 % знизилися ціни на безалкогольні напої, кисломолочну продукцію, продукти переробки зернових, сири, масло, молоко, соняшникову олію, рис. Водночас, на 14,9 % подорожчали яйця, на 5,4 – 1 % – цукор, маргарин, сало, фрукти, сметана, риба та продукти з риби.

Ціни на алкогольні напої та тютюнові вироби підвищилися на 0,9 %.

Зниження цін (тарифів) на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива на 3,4 % відбулося за рахунок зниження цін на природний газ на 10,1 %.

Читайте також: В ОТГ на Коломийщині вирощуватимуть і перероблятимуть малину

 

Ціни на транспорт у цілому знизилися на 1,5 % через здешевлення палива та мастил на 3,5 % та автомобілів на 2,1 %.