ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Суспільне Карпати запускає подкаст “Про ПраКорені”

Команда Івано-Франківської філії Суспільного готує серію подкастів «Про ПраКорені». Це особисті історії людей про генеалогію власного роду, а також коментарі науковців, краєзнавців, генетиків та інших фахівців. У пошуках відповідей акторка подкасту від UA: КАРПАТИ Ірина Каразуб зазиратиме навіть у церковні метрики та архівні справи. Саунд-дизайн подкасту — від звукорежисерки Наталії Веселовської. 

”Ким були ваші бабуся й дідусь?” У подкасті, мабуть, найчастіше звучатиме саме це запитання. Подкаст “Про ПраКорені” — про родинні історії, хто й до якого покоління віднайшов своїх предків і взагалі, для чого людям ці пошуки та з чого їх починати. Герої подкасту розповідають нам такі незвичні історії, що будь-який кінорежисер чи сценарист може позаздрити. А я ж переконана, що спогади роблять нас такими, якими ми є сьогодні", — розповіла Ірина Каразуб.

Слухати подкаст «Про ПраКорені»:

 Для Суспільного мовника запуск подкастів дозволить розширити свою аудиторію та залучити нових слухачів. 

«У кожному регіоні є багато подій та історій людей, вартих уваги. Гарним способом це все розказати є подкасти. Бо кожен може слухати їх у зручний час та в будь-якому місці. На жаль, для більшості українців подкасти є чимось новим. Але наша команда впевнена, що ми зможемо розширювати коло прихильників цього формату за допомогою оригінальних локальних проєктів», — каже менеджер по роботі з подкастами Дмитро Афанасьєв. 

З чого почати пошуки предків та як скласти дерево роду — зі свого досвіду розкажуть герої подкасту.
А як за одним фото віднайти цілий рід — про це перший епізод. Їдемо у гості до правнука знаної гуцулки Чукутихи. Дізнаємося про обряд “прошші предчіт” і про те, де на Франківщині найбільше довгожителів.