ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Стартував проєкт "52 вікенди на Івано-Франківщині"

10 червня 2020 року відбулась презентація проєкту управління міжнародного співробітництва, євроінтеграції, туризму та інвестицій облдержадміністрації та суб'єктів туристичної діяльності  області "52 вікенди на Івано-Франківщині".

Це ініціатива, яка об’єднала бізнес і владу з метою створення туристичних продуктів, покликаних популяризувати внутрішній туризм. У рамках проєкту вдалось об’єднати практично всі локальні дестинації області та різні види туризму – від гастромандрів до рафтингу, від етнотурів до польотів на параплані, повідомляє Івано-Франківщина туристична.

У 2018 р. туроператори України відправили відпочивати за кордон 4 млн туристів, причому загальна вартість реалізованого тільки туроператорами туристичного продукту у минулому році склала майже 27 млрд грн., з них майже 20 млрд грн. безпосередньо громадянам.

З цих 20 млрд грн. майже 19 млрд грн. витрачено українцями на подорожі за кордон і майже 0.9 млрд гривень – на подорожі у межах країни.

Дві третини українців – 67% – проводять свою відпустку в Україні, тоді як лише 33% вирушають у закордонні подорожі (про це свідчить звіт про результати соціологічного дослідження, проведеного аналітиками порталу знижок Picodi.com у квітні-травні 2019 року). Натомість у провідних країнах Європи домінує саме внутрішній ринок і туризм.

Ситуація з COVID-19 поставила питання про пріоритети туризму та індустрії гостинності на новий рівень як у глобальному вимірі, так і національному. І кожна держава для себе зараз вирішує, як вона буде виходити з кризи влітку 2020 року. Найймовірніший сценарій – це підтримка внутрішнього бізнесу, а, отже, і ринку внутрішнього туризму.

Українському внутрішньому туризму потрібні адекватна логістика, якісний продукт і промоція. А розпочинати варто з формування культури подорожей рідною країною.

"Ми ставили собі завжди за мету і ставимо зараз – активізувати організований та неорганізований (самодіяльний) внутрішній туризм в Івано-Франківській області.

23 липня 2019 р. управління міжнародного співробітництва, євроінтеграції, туризму та інвестицій облдержадміністрації ініціювало проєкт «52 вікенди на Івано-Франківщині», - зазначають ініціатори.

Протягом кількох місяців минулого року всі охочі суб’єкти туристичної діяльності Прикарпаття могли запропонувати авторські тури для безкоштовного розміщення на головному туристичному порталі Івано-Франківської області www.iftourism.com. Натомість Управління взяло на себе зобов’язання просувати відібрані 52 туристичні продукти.

Надалі тривав процес редагування і макетування матеріалів. Презентація результатів проєкту була запланована на березень 2020 року, однак, у зв’язку з поширенням коронавірусу, її довелось відкласти.

Участь у цьому проєкті взяли 14 суб'єктів господарювання:

  • Туристична фірма "Надія"
  • Туроператор "КЕЙ"
  • Туристичний оператор "Дивовижна Україна"
  • Туристична агенція "WEST REST"
  • Туристична агенція "Мандрівочка"
  • Туристична агенція "Гуцульські Карпати"
  • Туристична агенція "Світи"
  • Туристична компанія "Компас-Тур"
  • Агенція подорожей "Два дні на Дністрі"
  • ТзОВ "Грін тревел"
  • Рафтинг-клуб "Скита"
  • КП Косівський районний туристично-інформаційний центр
  • КП "Коломийський центр туризму та дозвілля"
  • Кластер сільського туризму "Бойківський колорит".

Запропоновані мандрівки дозволять всім охочим гармонійно злитися з неймовірною природою Карпат, насолодитися драйвовим рафтингом на Чорному Черемоші чи сплавом спокійними водами Дністра, взяти участь у пізнавальних майстер-класах з виготовлення косівської кераміки чи сирних коників, продегустувати гуцульську бринзу чи бульб’яні пироги, духовно збагатитися в релігійних святинях Прикарпаття, помандрувати місцями становлення Галицько-Волинської держави, на шаленій швидкості спуститися на лижах чи сноуборді на гірськолижних трасах, спіймати драйв на квадроциклах, зануритися у таємничий світ мольфарів, приміряти стародавнє традиційне вбрання чи придбати одяг в етностилі.

Розроблені туристичним бізнесом тури актуальні практичного цілорічно. Адже на Івано-Франківщині можна знайти цікаві заняття в будь-яку пору року, незалежно від віку, подорожуєте наодинці чи з гучною компанією, відвідуєте цю місцевість вперше чи приїжджаєте у наш край щороку.

Детальніше про кожен марштрут читайте на сайті http://www.iftourism.com/weekends