ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Сьогодні стартує Міжнародна кампанія “16 днів проти насильства”

Сьогодні, 25 листопада, розпочинається Міжнародна кампанія “16 днів проти насильства”. Стартує ця акція у Міжнародний день боротьби за ліквідацію насильства щодо жінок та триватиме до Дня прав людини, що відзначається 10 грудня.
Саме у цей період весь світ вкотре нагадує і закликає долучитись до боротьби з насильством щодо жінок та дівчат, повідомляє Національна поліція.
Перед всією світовою спільнотою стоїть обов’язок боротися з такими реаліями сьогодення, як зґвалтування, вбивства, калічення, аб’юз, сексуальна експлуатація, торгівля людьми та інші.
За даними UN WOMEN, лише за останній рік 243 мільйони жінок та дівчат зазнали насильства з боку своїх партнерів. Водночас менше ніж 40 відсотків жінок, які потерпають від насильства, повідомляють про це або звертаються за допомогою.
Наразі у нашій державі суспільство стоїть на шляху формування нетерпимості до такого явища як домашнє насильство.
Поліцейські щодня працюють на попередження та реагуємо на факти насилля.
В Нацполіції спеціально створені мобільні групи з протидії домашнього насильства. Поліцейські у складі таких груп попередньо проходять фахове навчання, а під час реагування на факти домашнього насильства консультують постраждалих і проводять профілактику з кривдником.
Пам’ятай: якщо ти жертва - не мовчи, якщо свідок - розкажи. Кожен кривдник має нести відповідальність.
Розірвімо коло насильства разом!