ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Сьогодні – День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні

Відповідно до Указу Президента України від 17 листопада 2000 року № 1245/2000, з метою всенародного вшанування пам’яті українців, загиблих під час війни 1941–1945 років, їх подвигу та жертовності, щороку 22 червня в нашій державі відзначається День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні.

Для України Друга світова війна – національна трагедія, під час якої українці, що не мали власної держави, розділені на частини і входячи до складу різних країн були змушені воювати не за власні інтереси, а протистояти руйнівній силі двох однаково жахливих тоталітарних режимів, йдеться на сайті ОДА.

Україна внаслідок цієї війни зазнала жахливих втрат. За кілька місяців бойових дій територія України була повністю окупована. Війна зачепила кожну українську сім’ю і не завершилася для України у 1945. У зруйнованих війною селах, містах і містечках залишилися люди похилого віку, жінки і діти, яким довелося відбудовувати країну після воєнного лихоліття.

"Ми не повинні цього забути. Ми повинні пам’ятати тих, хто не повернувся з війн, хто втратив на ній життя, молодість і майбутнє, тих, хто вижив, хто продовжив боротьбу, усіх, невинно вивезених, засуджених, усіх, завдяки кому сьогодні є ми і є Україна!" - йдеться у повідомленні.