ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Сміття і побутові відходи на берегах карпатських річок – результати огляду Держекоінспекції

«Проінспектували басейн прикордонних річок на території Закарпатської, Львівської, Івано-Франківської та Чернівецької областей. Сміття більше, ніж ми могли собі уявити», – такий допис на своїй сторінці у Facebook залишив голова Державної екологічної інспекції України Андрій Мальований.

Щодо берегів прикарпатських річок, то було виявлено чотири стихійні сміттєзвалища на території Яремчанської міської ради. На узбережжі річки Прут побутові й будівельні відходи поблизу старих очисних споруд у Ворохті, відходи деревообробки й склобій по вулиці Курортна у селі Татарів, відходи деревообробки по вулиці Героїв Майдану в селі Яблуниця. У Микуличині біля річки Підстрім, притоки Прута, також звалище побутових й будівельних відходів. Біля річки Солонець поруч з перехрестям автодоріг Делятин-Коломия та Н-09 Мукачево-Львів ще одне звалище побутових відходів, повідомляє пресслужба ОДА.

Є побутові відходи й в прибережно-захисній смузі річки Прут у селі Шепарівці Коломийської ОТГ та 10 стихійних сміттєзвалищ в селі Нижній Березів Косівського району біля річки Лючка, притоки Прута.

З огляду на це до адміністративної відповідальності притягнуті п’ять осіб на загальну суму штрафів 4 тис 420 грн. Керівникам органів місцевого самоврядування направлено листи щодо усунення виявлених порушень до 15 серпня 2020 року.

Підписуйтесь на нас у FacebookТelegram та Instagram, щоб отримувати перевірені й оперативні новини.