ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Слово Блаженнішого Святослава на освяченні дзвіниці з карильйоном у Коломиї. ВІДЕО

Нагадаємо, вчора у Коломиї відбулася подія історичного масштабу. На освячення унікальної дзвіниці з карильйоном біля церкви св. Йосафата приїхав сам Глава УГКЦ Патріарх Святослав.

Дзвіниця Андрія Первозванного була збудована благодійним фондом "Покуття" з ініціативи народного депутата та засновника фонду Андрія Іванчука.

Дзвіниця вже встигла стати новою візитівкою писанкового міста. Спорудження дзвіниці, яка дуже схожа до первісної, тривало трохи більше чотирьох місяців.

Унікальності дзвіниці надає встановлений карильйон. Це музичний інструмент із 51-им дзвоном.  Їх на спеціальне замовлення вилила відома компанія Нідерландах. Найменший дзвін важить 5 кг, найбільший – близько пів тонни. Дзвони виготовлені на 80 відсотків з бронзи, решта – олово з різними домішками. 

Зустрічали приїзд Блаженнішого Святослава звуками трембіти та традиційним хлібом і сіллю. Після короткої літургії, яку Патріарх Святослав співслужив із митрополитом Івано-Франківським Володимиром Війтишиним, єпископом Коломийським Василієм Івасюком та єпископом Чернівецьким Йосафатом Мощичем, унікальна дзвіниця була посвячена.

 На захід завітали тисячі людей з Коломиї, Коломийщини, Городенківщини та кількох довколишніх районів.

Дивіться відеопромову Блаженнійшого Святослава на освяченні дзвіниці з карильйоном у Коломиї:

Нагадаємо: ФОТО. У Коломиї відкрили унікальну дзвіницю з карильйоном, яку збудували за ініціативи Андрія Іванчука

До теми: ВІДЕО. Історичний день для Покутського краю - відкриття дзвіниці біля церкви св. Йосафата у Коломиї.

Дивіться ПРЯМЕ ВКЛЮЧЕННЯ. Блаженніший Святослав у Коломиї освячує унікальну дзвіницю, збудовану з ініціативи Андрія Іванчука