ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Сервіси для безробітних відтепер на порталі "Дія"

Відтепер на онлайн-порталі державних послуг «Дія» з’явилась нова електронна послуга з реєстрації та оформлення виплат допомоги по безробіттю.

Відповідне рішення ухвалено Урядом 24 квітня через постанову «Про реалізацію експериментального проекту щодо реєстрації, перереєстрації безробітних та призначення виплати допомоги по безробіттю в електронній формі», повідомляє Відділ комунікацій Державного центру зайнятості.

Для отримання послуги необхідно лише 3 кроки:

1.  авторизуватись у кабінеті користувача на порталі «Дія» за допомогою електронного підпису, електронної системи ідентифікації Bank ID чи Mobile ID;

2.  заповнити лише одну онлайн-анкету, питання якої визначатимуть перелік документів  (паспорт, документи про освіту, трудова книжка тощо);

3.  отримати підтвердження на електронну пошту або на телефон про надання статусу безробітного та виплати допомоги із безробіття /або сповіщення про необхідність доопрацювання / або аргументована відмова.

На період карантину статус та призначення допомоги по безробіттю присвоюється першого ж дня після подання такої заяви.  Після завершення карантину буде змінено час розгляду заяви, а також з’явиться функціонал для прямої комунікації менеджера Служби зайнятості та користувача щодо пошуку роботи. 

Проєкт реалізований у партнерстві Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства, Міністерства цифрової трансформації, спільно з державною службою зайнятості (ДСЗ) та за підтримки проєкту USAID/UK aid «Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах/TAPAS». 

Довідково:

Станом на 27 квітня 2020 року, кількість безробітних, зареєстрованих в державній службі зайнятості, становить 431,9 тисяч осіб, що майже на 119 тисяч, або на 38% більше ніж на цю ж дату минулого року (станом на 27 квітня 2019 року кількість безробітних становила 313 тисяч). 

З початку карантину, тобто починаючи з 12 березня в службі зайнятості зареєструвалося 127,4 тис. безробітних.

Додаткова онлайн послуга надасть можливість спростити процедуру звернення безробітних до центрів зайнятості для реєстрації і призначення допомоги по безробіттю. 

До теми: Електронні паспорти у Дії: Уряд ухвалив постанову.