ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Селище на Городенківщині розвиває соціальне служіння

Парафія Різдва Пресвятої Богородиці, що в Чернелиці на Городенківщині, вже декілька років розвиває своє соціальне служіння.

Парох о. Дмитро Стефанюк всіляко підтримує та сприяє ініціативам, які активні парафіяни стараються запроваджувати у сфері допомоги потребуючим.

Вже декілька років у магазинах села встановлено «Кошик допомоги», в який багато людей складають свої пожертви продуктами харчування, призначеними для малозабезпечених, особливо одиноких людей, повідомляє "Карітас Коломия"

В часі карантину, парафіяни разом із сотрудником парафії о. Василем Дальовським організували доставку продуктів одиноким, літнім та іншим особам із групи ризику.

Цими днями настоятель разом із учасниками Парафіяльного Карітасу організували банк одягу, який назвали «Куток милосердного самарянина», де охочі можуть принести одяг, а ті кому потрібно можуть прийти і собі взяти. Для цього спеціально виділили одне з приміщень при парафії.

Карітас Коломия. щоб підтримати таку гарну ініціативу, передав для Чернелиці партію вживаного одягу.

Парафія Різдва Пресвятої Богородиці є однією з багатьох парафій, що беруть участь у ініціативі УГКЦ «Активізація соціального служіння у громадах».