ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Протидія домашньому насильству: поліцейські Прикарпаття провели лекції для місцевих курсантів та студентів

Навчання для курсантів старших курсів Луганського навчально-наукового інституту Донецького державного університету ім. Е.О. Дідоренка провели поліцейські Прикарпаття. Також такий інтенсив відбувся для студентів Прикарпатського університету ім. Василя Стефаника, в приміщенні обласної бібліотеки.
Заняття відбулися у рамках всеукраїнської акції «16 днів проти насильства», в ході якої поліцейські привертають увагу суспільства до проблем подолання насильства у сім’ї, жорстокого поводження з дітьми, протидії торгівлі та захисту прав жінок.
Упродовж факультативу курсантам та студентам роз’яснили поняття домашнього насильства та ознайомили з його видами. Також ґрунтовно пояснили специфіку роботи підрозділу поліції проти насильства. Скорочено її називають - «Поліна». Це поліцейські мобільні групи, які пройшли спеціальну підготовку і навчання, вони виїжджають на виклики, пов’язані з домашнім насильством. Наостанок майбутнім поліцейським наголосили, що в кожній критичній ситуації є вирішення та певний алгоритм дій:
«Головним завданням таких занять є закріплення теоретичних та практичних навичок з реагування на випадки домашнього насильства. Залучення працівників практичних підрозділів дозволяє розглядати актуальні проблеми, з якими стикаються поліцейські під час реагування та відпрацювання таких викликів. Зокрема курсанти більше детально занурюються у реальну роботу поліцейських, тренують у собі рішучість, яка необхідна для ефективного виконання службових обов’язків », - підсумували правоохоронці.