ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Байдарки, рафтинг чи карате-до: який гурток оберете Ви?

Фізична активність - необхідна складова хорошого самопочуття. Щороку коломийські спортсмени отримують перемоги на обласних, всеукраїнських та міжнародних спортивних змаганнях. Тож ми вирішили дізнатися детальніше про спортивні можливості міста.

У Коломиї існує багато різноманітних спортивних секцій. Великий вибір, зокрема, пропонує Комплексна дитячо-юнацька спортивна школа, що  на бульварі Лесі Українки, 43. З-поміж представлених видів спорту можна обрати силові (бокс, вільна боротьба, кікбокс, важка атлетика), командні (футбол, футзал, волейбол, бескетбол, гандбол) та індивідуальні (дзюдо, карате-до, плавання, великий та настільний теніс, гімнастика, легка атлетика, веслування, шахи та шашки).

“Відвідувати тренування можуть усі бажаючі, досягнувши потрібного віку. Так, наприклад, гімнастикою починають займатися з 5 років, а вільною боротьбою чи дзюдо - з 9. Навчання продовжується до 18-21 років, при наявності студентського квитка. Популярними серед коломиян залишаються футбол, бокс, легка атлетика та гімнастика”, - розповідає заступник директора КДЮШС Володимир Миронюк.

Читайте також: Тренери тіла і духу: чим живе коломийська секція кіокушинкай

 

Заняття проводяться у спортивних залах з відповідним інвентарем, на стадіонах і в басейні. Секції розподілені по ліцеях Коломиї, через нестачу власного приміщення КДЮСШ. Сезонні види спорту - веслування та великий теніс - коли хороша погода, проводять на міському озері та кортах біля парку Трильовського. Із дітьми займаються кваліфіковані вчителі, серед яких є Заслужені тренери України. Тренування є безкоштовними, бо фінансування закладу надає Коломийська міська рада.

“Тепер у нас є дозвіл на створення груп для дітей з фізичними вадами. Хочемо їх запровадити, щоб всі діти мали можливість займатися та розвиватися”,- повідомляє Володимир.

Секції з силових видів спорту також представлені у ФСК “Локомотив”: важка атлетика, бокс і пауерліфтинг. У спортивному комплексі є дитячі (3-14 років), підліткові (14-18 років) та дорослі (18+) групи. Проте тренери попереджають: силовими видами спорту краще починати займатися в підлітковому віці. Тут проводяться різноманітні змагання державного та міжнародного рівнів. Чудова можливість для юних коломиян спробувати власні сили чи пов’язати життя зі спортом. Фінансує спортивний заклад АТ «Укрзалізниця», тож тренування - безкоштовні.

“У Коломиї достатня кількість спортивних секцій, але потрібні належні умови для їх підтримання та розвитку. Дітям необхідне приміщення з усіма санітарними нормами та якісний інвентар, тож намагаємся відповідати стандартам. Усі проблеми зводяться до фінансування”, - говорить начальник ФСК “Локомотив” Павло Федорович.

До теми: Адреналін як стиль життя: коломийський автоклуб "4Х4"

 

Окрім того, за ініціативи та підтримки народного депутата Андрія Іванчука, на Співочому полі триває будівництво водноспортивного комплексу "Н2О". До нього входитимуть два 25-метрових басейни на шість доріжок, відкритий басейн просто неба та басейн для плавання на байдарках. Окрім власне басейнів, заплановане зведення двох залів для боротьби та боксу, тренажерний зал, ігрова з трибунами для глядачів, тенісні корти, а також конференц-зал. 

Серед нетипових, але цікавих видів спорту, які доступні коломиянам - кінний спорт та альпінізм. Відвідувати заняття з верхової їзди можна у кінно-спортивному клубі “Варто”, що знаходиться у с. Черемхів, Коломийського району. Тут проводяться індивідуальні заняття під наглядом тренера, які є платними. Для охочих підкорювати вершини працює спортивно-гірський клуб “Білий камінь” та LSactive. Тренування є безкоштовними, проте обладнання оплачується власним коштом учасників.

Щоб розпочати навчання для дітей, потрібно звернутися до адміністації КДЮСШ чи ФСК “Локомотив” та ознайомитися з актуальними пропозиціями. Клуби «Білий камінь» та LSactive рекомендують приєднуватися після 18 років, а кінний клуб «Варто» запрошує дорослих і підлітків від 10-12 років, коли їх ріст дозволить легко керувати конем за допомогою упряжі.

Анна ТОМЧУК