ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Приватбанк продасть Буковель та інші активи, - НБУ

На балансі Приватбанку знаходиться величезна кількість об'єктів нерухомості і активів, якими державна фінустанова не здатна ефективно управляти. А тому усі вони мають бути продані. Про це в ефірі радіостанції "Вести" повідомила заступник голови правління Національного банку України Катерина Рожкова, пише UBR. Зокрема, державному Приватбанку належать гірськолижний курорт Буковель, стадіон "Дніпро Арена", приміщення телеканалу "1+1" і ряд інших активів. "Минулого року, при виконанні першого етапу докапіталізації частина активів була взята на баланс банку в рахунок погашення кредитної заборгованості. Серед них Буковель, об'єкти нерухомості і літаки МАУ", - повідомила Рожкова. За її словами, усе це - непрофільні активи, по яких після оцінки й інвентаризації прийматиметься рішення про реалізацію.

Вона переконана, що усі непрофільні активи мають бути продані. І наглядова рада Приватбанку прийме таке рішення. Адже держбанк не може ефективно ними управляти.

"Буковель - один з найскладніших активів, який, де-факто, не підкоряється менеджменту банку. Саме тому його треба продавати. У банку немає ні людей, ні компетенції, щоб ним управляти", - резюмувала Рожкова. За її словами, продаж таких активів може здійснюватися на майданчиках ProZorro і/або СЕТАМ. Як повідомлялося раніше, “Буковель” спершу планують здати в оренду, а згодом — продати. Читайте також: На Прикарпатті відкриють сучасний полігон твердих побутових відходів