ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Прикарпатцям на замітку: як внести відомості про земельну ділянку до Державного реєстру

Головною умовою для офіційного статусу власника землі у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно є реєстрація ділянки у Державному земельному кадастрі.

Земельній ділянці обов’язково потрібно присвоїти кадастровий номер, який, так би мовити, є аграрним паспортом власника, адже без його наявності сьогодні неможливо провести жодні юридичні операції із землею, інформує пресслужба ОДА.

Коли інформація про аграрні володіння вже оцифрована – нанесена на Публічну кадастрову карту України – настає черга для внесення відомостей до Державного реєстру прав. Для цього потрібно звернутися до нотаріуса або державного реєстратора за місцезнаходженням земельної ділянки, з пакетом документів, необхідних для встановлення особи заявника (або його представника) та підтверджуючих документів виникнення або переходу права власності на ділянку. І вже за декілька днів, можна отримати у паперовій чи електронній формі витяг про державну реєстрацію права власності на землю.

Цей шлях до нотаріуса або державного реєстратора варто проторувати і власникам землі, які на руках мають державний акт на ділянку старого зразка. Адже належне оформлення документів, які підтверджують право власності або інше речове право на земельну ділянку, та внесення відповідних відомостей до Державного реєстру прав допоможе убезпечити власність від посягань шахраїв.

До теми: З 1 липня в Україні продають землі сільськогосподарського призначення. ВІДЕО

Хто, за скільки і як може купити сільськогосподарську землю?

Читайте також: На наступну сесію Коломийської міськради винесуть понад 80 земельних питань. ПЕРЕЛІК

 Підписуйтесь на нас у FacebookТelegram та Instagram, щоб отримувати перевірені й оперативні новини.