ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Прикарпатцям боргують зарплати. Цифри зросли до 31, 4 млн грн і далі сума продовжує рости – статистика

Станом на перше липня поточного року заборгованість із виплати заробітної плати найманим працівникам підприємств, установ, організацій області становила 31 мільйон 400 тисяч гривень, що складає 1,7% фонду оплати праці, нарахованого за червень.

У порівнянні з першим червня борг із виплати заробітної плати збільшився на один мільйон 900 тисяч гривень, або на 6,5%. Упродовж червня заборгованість збільшилась у містах Івано-Франківську (на понад 964 тисячі), Бурштині (на 562 тисячі), Калуші (на 180 тисяч), Тисменицькому (на 102 тисячі), Косівському (на 90 з половиною тисяч) та Тлумацькому (на 24 тисячі гривень) районах, інформує управління статистики.

На підприємства обласного центру припадає 74,6% загальної суми заборгованості із виплати заробітної плати, Тисменицького району – 15,2%, м.Бурштина – 4,9%, Косівського району – 3,1%, м.Калуша – 1,9% та Тлумацького району – 0,3%.

На підприємствах решти міст та районів області заборгованість із виплати заробітної плати відсутня.Заборгованість підприємств області за рахунок бюджетних коштів станом на перше липня також відсутня.

У структурі загальної суми заборгованості з виплати заробітної плати в цілому по області на економічно активні підприємства припадає 30,2% суми боргу. Серед підприємств м.Бурштина, Косівського та Тлумацького районів цей показник складає 100%, м.Калуша – 47,2%, Тисменицького району – 47%, м.Івано-Франківська – 18,7%.

У м.Івано-Франківську 81,3% суми заборгованості з виплати заробітної плати, у Тисменицькому районі – 53%, у м.Калуші – 52,8% суми боргу утворено на підприємствах, щодо яких реалізовуються процедури відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом (по області цей показник складає 69,8%).

Нагадаємо: На Прикарпатті на зарплату медикам не вистачає понад 400 мільйонів