ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Прикарпатці після операції забули витягнути катетер - жінка дізналася про це через півтора року

Про випадок повідомила директорка комунального некомерційного підприємства “Центр первинної медичної і консультативно-діагностичної допомоги Івано-Франківської міської ради” Ольга Савчук. 

За її словами, до медиків звернулася пацієнтка, котра відчувала постійний дискомфорт при сечовипусканні, а спроби позбутися його ліками результату не дало. Під час проведення відеоцистоскопічного обстеження стала зрозуміла причина скарг, пише “Галка”. 

Стало відомо, що після операції, яка відбулася понад 18 місяців тому, медики забули забрати сечовий катетер.

“Скарги пацієнтки на постійний дискомфорт при сечовипусканні, нерезультативне консервативне лікування і, як знахідка, залишений сечовий катетер у сечовому міхурі після проведеного оперативного лікування більше 1,5 року тому… Казуїстичну причину дискомфорту виявлено. Будьте уважні до своїх пацієнтів, адже ще в університеті нас вчили рахувати все до- і після- операції, до останньої турундочки”, – зазначила Савчук.

Вона додала, що послуга відеоцистоскопії (ендоскопічне дослідження сечового міхура) проводиться в Міській поліклініці №2 (на вулиці Довгій) за попереднім записом.