ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Правила написання гостьових постів: все, що потрібно знати молодому підприємцю

Гостьовий постинг — один з потужних інструментів просування бізнесу в інтернеті. Він дає змогу не тільки заявити про себе, а й завоювати довіру нової аудиторії, поліпшити SEO та зміцнити репутацію. Як і в будь-якій справі, важливо знати правильний підхід та базові принципи, щоб вона дала плоди. Розглянемо, чому замовити статтю — це ефективне рішення для просування бізнесу в мережі.

Що таке гостьовий пост?

Гостьовий постинг або ж гестпост — це публікації корисних та релевантних матеріалів на чужому сайті або в блозі, які містять посилання на ваш інтернет-магазин, соцмережі. Для молодого підприємця це прекрасний шанс збільшити впізнаваність бренду, залучити нових клієнтів та покращити позиції в пошукових системах. Головне правило — стаття повинна бути цікавою та відповідати запиту цільової аудиторії вашого бізнесу, щоб з високою ймовірністю вони перейшли за посиланням та стали новими клієнтами.

Правила написання гостьових постів

Щоб гостьовий постинг був успішним, важливо дотримуватися певних правил та підходити до цього процесу з увагою до деталей. Зокрема:

1. Розуміти ЦА. Перед тим як розпочати написання поста, важливо ретельно вивчити аудиторію сайту, на якому ви плануєте розмістити статтю. Необхідно зрозуміти, що їй цікаво, які теми викликають найбільшу реакцію та як ваш контент може допомогти читачам. Чим краще ви розумієте проблеми та інтереси цільової аудиторії, то вищі шанси, що ваша публікація зацікавить читачів.

2. Вибір теми. Намагайтеся уникати чогось заїждженого, шукайте нові теми для висвітлення. Навіть коли це відома інформація, краще подавайте її з унікальної сторони — в цікавій подачі, збагативши фактами та новітніми дослідженнями. 

3. Якість контенту. Крім цікавості, стаття повинна бути грамотно написана, структурована, логічна та унікальна. Помилки в тексті можуть знизити довіру до вашого бізнесу. Перш ніж відправити статтю на публікацію, обов'язково перевірте її. 

4. Гестпост — не реклама. Одна з найпоширеніших помилок, яких припускаються молоді підприємці — перетворення гостьового поста на відверту рекламу. Мета такої публікації — надати цікаву та корисну інформацію, а не нав’язувати свої товари чи послуги. 

5. Оптимізація для SEO. Підберіть релевантні ключові слова, пов'язані з темою вашої статті та бізнесом. Однак не перевантажуйте текст “ключами” — вони мають вписуватися органічно.

 

Звичайно, обов’язково слід дотримуватись рекомендацій платформи, де ви збираєтесь розміщувати публікацію. Уточніть у редакторів сайту або в правилах, який мінімальний та максимальний обсяг статті допускається. Деякі блоги мають свої вимоги до форматування тексту, тож це також варто враховувати. Дотримання цих правил допоможе отримати максимальну вигоду з гостьового постингу та прискорити розвиток вашого бізнесу.