ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

5 556 заяв про вчинення правопорушень. Остап Білейчук доповів про кримінальну ситуацію у Коломиї і районі

У середу, 12 червня, Остап Білейчук в актовій залі Коломийського відділу поліції зібрав громадськість, представників органів місцевого самоврядування та пресу, щоб доповісти про кримінальну ситуацію в місті та районі.

За словами очільника поліції, такий захід ініціювали для того щоб прозвітувати перед населенням для вдосконалення взаємодії, а також показати суспільству принципи роботи Національної поліції, повідомляє "Дзеркало медіа".

"За 5 місяців 2019 року здійснено комплекс організаційних та практичних заходів, а саме до поліції надійшло 5 556 заяв та повідомлень про кримінальні правопорушення й інші події. Це на 208 заяв більше, ніж у 2018 році", – каже начальник поліції.

За його словами, це є одним з основних позитивів у роботі Нацполіції. Люди звертаються і таким чином працює взаємодія органів з громадськістю. Також зростає довіра населення до поліції.

Окрім цього, варто зазначити, що протягом перших 5-ти місяців 2019 року слідчий відділ  Коломийської поліції розслідував 1496 кримінальних проваджень, з яких 1070 було в залишку з минулого року. 426 справ розпочали у звітному періоді.

Також очільник поліції розповів про порушені кримінальні провадження за різними категоріями, які вже спрямовані до суду:

  • 26 справ – за злочини проти життя та здоров’я особи;
  • 85 злочинів проти власності;
  • 74 крадіжки;
  • 9 кримінальних проваджень за злочини проти громадськості.

Варто наголосити на тому, що Остап Білейчук зазначив, що сьогодні в місті та районі дуже поширені кримінальні провадження за статтею 263. Це незаконне зберігання вогнепальної зброї, що є важким злочином. Ця проблема є болючою зараз, оскільки у країні триває війна, відповідно, багато зброї знаходиться у людей. Начальник поліції каже, що якщо особи добровільно здають вогнепальну зброю, то вони звільняються від кримінальної відповідальності, якщо ні – то обов’язково понесуть покарання.

Ще однією проблемою, для вирішення якої коломийська поліція докладає багато зусиль, є незаконний обіг та збут наркотиків. За звітний період зареєстрували 4 такі кримінальні провадження. 

Крім цього, очільник поліції зазначив, що ще одним основним напрямком роботи поліції є відшкодування матеріальних збитків.

"У завершених кримінальних провадженнях протягом перших 5-ти місяців 2019 року заподіяно матеріальних збитків на суму 1 млн 140 тис. грн. Під час досудового розслідування забезпечено реальне відшкодування збитків на суму 514 тис. грн. Це є 45 % від загальної суми", – зазначив Остап Білейчук.

Також варто зазначити той факт, що нині працівники Коломийського відділу поліції виїжджають на всі повідомлення. Це є результатом реформи, оскільки ще два роки тому цього ніхто не робив. Зараз проводиться документування всіх злочинів, які мають місце на території міста та району. Всі заяви та повідомлення реєструють у наказі нормативних актів.

Ярина БАЛАБАНИК