ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Посадовець військової частини здавав в оренду мобілізовану спецтехніку

Працівники ДБР спільно з СБУ затримали під час передачі хабаря начальника служби авіаційного озброєння логістики однієї з військових частин на Івано-Франківщині.

Як повідомили в ДБР, він вирішив нелегально здати в оренду вантажний автокран, який перебуває на балансі підрозділу.

"Встановлено, що техніку з початком повномасштабного вторгнення для потреб армії вилучили в тимчасове користування у одного з підприємств. У лютому 2024 військовий запропонував місцевому підприємцю взяти спецтехніку у довгострокову оренду із щомісячною платою в 1 тис. доларів США. Сплативши «перший внесок» у гривневому еквіваленті комерсант отримав ключі від автокрана. У середині березня військовий повідомив підприємцю, що хоче отримати кошти за користування краном на кілька місяців наперед. Під час передачі оплати за два місяці у сумі 78 тис. грн його затримали правоохоронці",- кажуть у пресслужбі ДБР.

У гаражі військового, де він призначав зустріч, під час обшуків виявили та вилучили отримані гроші, а також зброю та набої.

Військовому повідомили про підозру в одержанні неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років з конфіскацією майна.

За клопотанням ДБР суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення 242,2 тис. грн застави та відсторонив фігуранта від займаної посади.

Процесуальне керівництво здійснює Івано-Франківська Спеціалізована прокуратура у сфері оборони Західного регіону.