ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Понад дві тисячі військових та їхні рідні взяли участь в ХІ Всеукраїнському паломництві до Зарваниці. ВІДЕО

Понад дві тисячі військових та їхні рідні взяли участь в ХІ Всеукраїнському паломництві до Марійського духовного центру «Зарваниця» 21-22 вересня.

Разом із військовослужбовцями на прощу прибули військові капелани різних конфесій, добровольці, родини загиблих воїнів, курсанти, ліцеїсти, волонтери та миряни.  Гаслом прощі були слова із Книги Ісуса Навина «Я та дім мій будемо служити Господеві!», повідомляє Zhyve.tv

Традиційно паломництво розпочалося молитвою перед Зарваницькою іконою Божої Матері у парафіяльному храмі Пресвятої Трійці.

Відтак військові пішою ходою пройшли до Марійського духовного центру, де відбулися урочистості з нагоди відкриття прощі.

Цьогоріч організатори особливу увагу приділили родинам військових.

Для них були проведені зустрічі «Основні виклики в родині військовослужбовця», «Як здолати війну в сім’ї», «Дар батьківства та материнства у військовій родині», на яких у невимушеній родинній атмосфері говорили про сім’ю як Божий дар, про її цілісність і незмінність.

Особливу увагу приділили батькам загиблих, які з’їхалися до Зарваниці з різних частин України. В пам'ять про цю зустріч вони отримали спеціальний знак учасників ХІ Всеукраїнського паломництва.