ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Цими вихідними у Зарваниці очікують на кілька десятків тисяч паломників з усього світу

Кілька десятків тисяч паломників очікують на цьогорічній прощі у Зарваниці Теребовлянського району. Вона розпочалася сьогодні,13 липня і триватиме до 14.

Перші колони прочан вже вирушили з Хмельницька і Кам’янець-Подільського 9 липня. Дорогою до них долучилися інші паломники, передає Еспресо.TV з посиланням місцевий телеканал Т1 Новини.

"Є такі паломники, які їдуть на велосипедах і які долають десятки і сотні кілометрів", - каже прес-секретар Тернопільсько-Зборівської архиєпархії УГКЦ отець Олег (Харишин).

Люди їдуть з усіх областей України, будуть навіть представники з тимчасово окупованого Криму.

"Матимемо достойних гостей на прощі: митрополита чеського Яна Равбнера, представника Німецької єпископської конференції РКЦ владику Стефана Закора, буде перший секретар Апостольської нунціатури в Україні монсеньйор Йосеф Ґрек", - розповів владика Василій (Семенюк).

Як повідомляє Департамент інформації УГКЦ, на цьогрічну прощу Тернопільсько-Зборівська архиєпархія приготувала масштабну програму для молоді. Центральною подією стане зустріч Патріарха Святослава з молоддю, яка відбудеться 13 липня (початок о 16-й годині) в межах творення Єдиного молодіжного простору УГКЦ.

Молодіжна комісія єпархії у співпраці з ГО "Зарваницька ініціатива" також проведе зустріч для молоді у форматі відкритого університету. Тема спілкування - "Реальність молоді в селі й те, що на неї чекає в місті".

Зустріч відбудеться на території Молодіжно-духового центру в Зарваниці з 18:00 до 19:30.

На завершення організатори готують Духовно-мистецьку програму для молоді на Співочому полі, яка розпочнеться опівночі і триватиме майже до світанку. Серед запрошених гуртів - "Шпилясті Кобзарі" і "Кана".

Ведучі програми - Тетяна Дармограй та отець Роман Демуш.

Кульмінацією прощі у Зарваниці стане недільна ранкова літургія (14 липня), яку очолить Патріарх УГКЦ і на якій співслужитимуть усі єпископи.