ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Писанка - національний скарб

У Львові побачило світ видання з вельми інтригуючою назвою: «Мистецтво писанкового розпису – соціокультурний скарб України».
Це збірник статей та повідомлень Міжнародної наукової конференції «Мистецтво писанкового розпису – соціокультурний скарб України», присвяченої 30-річчю заснування Музею писанкового розпису, що проходила в рамках проведення ХІ Всеукраїнського фольклорного фестивалю «Писанка» (м. Коломия, 21 квітня 2018 р.) під патронатом Національного музею народного мистецтва Гуцульщини та Покуття імені Й. Кобринського. Наукові редактори – Ярослава Ткачук і Оксана Ясінська, упорядник – Микола Васильчук, повідомляють на сторінці Музею писанки.
У 200-сторінковому збірнику вміщено 45 ґрунтовних наукових, етнографічних та історико-краєзнавчих досліджень з вивчення феномену писанкового розпису.
Серед авторів – знані дослідники з Києва, Львова, Коломиї, Луцька, Чернівців, Сум, Дніпра, Івано-Франківська, Ужгорода, Полтави, Черкас, Херсона, Хмельницького, Кривого Рогу, Олександрії, Переяслав-Хмельницького, Звенигорода, Косова, Космача, а також Тарнова і Ополе (Польща).
Збірник стане неоціненним джерелом нових знань для музейних працівників, науковців, краєзнавців і студентів, широкого читацького загалу, які цікавляться проблемами народного мистецтва в Україні та за її межами.
Придбати збірник можна буде в Коломиї – у книжковому кіоску безпосередньо в Національному музеї народного мистецтва Гуцульщини та Покуття імені Й. Кобринського (вул. Театральна, 25) і в Музеї писанкового розпису, в Косові – в Музеї народного мистецтва та побуту Гуцульщини і в Яремчі – в Музеї етнографії та екології Карпатського краю.
Замовити книгу ви зможете, написавши на нашу електронну скриньку: info@hutsul.museum або зателефонувавши на моб. 067-671-1558.