ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

У 9-х медзакладах Прикарпаття модернізують приймальні відділення

На Прикарпатті у рамках проєкту «EMERGENCY 2020» Національної програми «Велике будівництво» у 9 опорних лікарнях реалізовуються проекти з модернізації приймальних відділень.
 
Про це сьогодні йшлося під час онлайн-наради під керівництвом голови ОДА Віталія Федоріва, повідомляє пресслужба облдержадміністрації.

Зазначалося, що у рамках проєкту заплановано залучити  кошти в сумі - 94,1 млн грн, у тому числі, з Державного бюджету – 72 млн. грн. та з місцевих  – 22,1 млн гривень. За ці кошти модернізують приймальні відділення у КНП «Бурштинська центральна міська лікарня»,  КНП «Городенківська ЦРЛ», Долинській багатопрофільній лікарні (відділення екстреної медичної допомоги), Коломийській ЦРЛ, КНП «Косівська центральна районна лікарня», КНП «Надвірнянська ЦРЛ», КНП «Обласна клінічна лікарня Івано-Франківської обласної ради» та КНП «Центральна міська клінічна лікарня Івано-Франківської міської ради».

Загальна площа приміщень, де планується проводити будівельні роботи, складає – 6,8 тис. м кв.

Станом на сьогодні касові видатки з місцевого бюджету на проектно-експертні роботи склали – 1,9 млн грн.

«Будівництво приймальних відділень має важливе значення для області, адже забезпечить доступність до всіх медичних послуг та створить комфортні умови для пацієнтів, - зазначив Віталій Федорів. – Від органів місцевого самоврядування очікуємо якнайшвидшого забезпечення співфінансування для проведення будівельних робіт та своєчасного їх завершення».

Зазначається, що по 8 проєктах проведено експертизу ПКД та отримано експертні звіти. Проєктна документація відповідає передбаченим технічним та іншим вимогам та не потребує коригування. По одному проєкту - КНП «Косівська центральна районна лікарня» пройшла зміна назви, його передано в проєктну організацію для приведення назви у відповідності до видів робіт.

Станом на сьогодні оголошено процедури закупівлі  по дев`яти об’єктах. У зв’язку із зміною назви та оскарженню процедури закупівлі в Антимонопольному комітеті дві процедури закупівлі будуть відмінені.

Головне фото ілюстративне

Підписуйтесь на нас у FacebookТelegram та Instagram, щоб отримувати перевірені й оперативні новини.