ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Пандемія не стала на заваді: цьогоріч на конкурс малюнків від БФ"Покуття" надійшло понад 3000 робіт

Кілька днів тому завершився прийом робіт на конкурс «Великдень очима дітей». Через карантин проведення вже традиційного заходу було під загрозою, однак команда благодійного фонду «Покуття» ризикнула вперше провести конкурс малюнків онлайн.

Маленькі учасники хотіли, щоб конкурс відбувся, не менше, ніж організатори


За 5 років конкурс набув чималої популярності, тож не дивно, що команда «Покуття» отримала безліч дзвінків і повідомлень від батьків із запитанням «Чи буде проводитися конкурс цього року?»

Отож новою умовою участі було надіслати на електронну пошту фонду малюнок на тему Великодня в руках автора й окремо. Вік учасників – від 3 до 14 років.

«Великдень очима дітей-2020» підтримали відомі коломийські мистці: засновниця арт-студії Angeliuk Art і викладачка курсів малювання для дітей Юлія Ангелюк; художниця, яка працює в жанрі унікального для Коломиї цифрового живопису, Наталя Довганюк і мистецтвознавець Тарас Косович.

Протягом 5 років проведення до конкурсу долучилися понад 12,5 тисяч учасників.

У 2016 році все почалося з майже 50 малюнків дітей Коломийщини.

А минулого року захід налічував близько 4000 учасників і був настільки масштабним, що нагородження відбувалось протягом трьох днів у трьох різних локаціях.

Географія охоплювала більш ніж половину областей України: Івано-Франківську, Київську, Кіровоградську, Сумську, Миколаївську, Чернівецьку, Чернігівську, Вінницьку, Дніпропетровську та Запорізьку.

2018 року серед робіт з’явилися малюнки з міста Соледара Донецької області. Відтоді місцева вчителька щороку надихає учнів долучатися до конкурсу.

Онлайн-конкурс зруйнував ще більше кордонів і свої роботи надіслали мешканці Тернопільської, Житомирської та Черкаської областей.

«Великдень очима дітей-2020» став не менш масштабним, аніж попередні: малюнки надіслали кілька тисяч дітей. Зараз команда благодійного фонду «Покуття» опрацьовує всі роботи та невдовзі оголосить переможців.

Конкурс малюнків, який організовує благодійний фонд «Покуття» - це справжнє свято дитячої творчості. Малеча ретельно готується й охоче ділиться своїми творіннями.

З року в рік кращих з кращих нагороджував особисто засновник благодійного фонду «Покуття» народний депутат України Андрій Іванчук.

Попри те, що цьогоріч традиційний конкурс провели в нетрадиційний спосіб, пріоритетним для благодійників було зберегти оте дитяче очікування свята, попри тривожний настрій дорослих, і мотивувати маленьких художників розвивати свої таланти.

Незабаром на сторінці благодійного фонду "Покуття" в соціальній мережі Facebook оголосять переможців.