ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

ОДА запускають сервіси замовлення ліків онлайн

МОЗ інформує: ОДА запускають сервіси замовлення ліків онлайн.

У період поширення коронавірусної інфекції МОЗ України рекомендує без нагальної потреби не відвідувати місць масового скупчення та користуватися онлайн-послугами для придбання товарів першої потреби чи сплати комунальних послуг.

МОЗ закликає органи місцевої влади сприяти розробці алгоритмів, які б забезпечили ефективне функціонування таких сервісів у їхніх регіонах.

Зокрема, показовим є досвід Дніпропетровської ОДА, яка підписала Меморандум про партнерство із Сервісом пошуку та доставки ліків.

Пілотний проект “ЛікиВдома” дозволяє замовляти медичні засоби онлайн або телефоном. Сервіс уже почав працювати у 5 районах Дніпропетровської області: Дніпровському, Криничанському, Новомосковському, Павлоградському та Криворізькому. Найближчим часом він стане доступним і в інших районах області.

Для того, щоб скористатися сервісом, треба вибрати ліки на сайті Liki24.com, сформувати замовлення та у способах доставки вибрати “Доставка Укрпоштою”. Замовлення доставляється безкоштовно. Замовити ліки можна також за телефоном 068 296 14 52.

Зауважимо, що замовлення не приймаються на медикаменти, які потребують спеціального температурного режиму зберігання, а також на препарати з переліку наркотичних, психотропних засобів і прекурсорів, на сильнодіючі або отруйні лікарські засоби.