ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

«Не зупинившись - ви ніби ходите по тих серцях…» Наталія Тарабалка

Мати загиблого воїна, льотчика-винищувача Степана Тарабалки, якого в перші дні війни називали «привидом Києва» через його героїчні подвиги, Наталія Тарабалка вийшла на своєрідну акцію в День захисника та захисниць України.

       1 жовтня на перехресті доріг біля Коломийського ліцею №1 пані Наталія Тарабалка разом з психологинею оздоровчого центру «Тепло крилатої душі» Анжелікою Барашовець зупинили рух транспорту о 09:00 годині, запалили свічки та підняли український прапор в знак пошани за всіма загиблими героями української держави.

       Реакції людей розділилися, хтось зрозумів, а хтось обурювався. Про це Наталія Тарабалка написала на своїй сторінці у фейсбук: « Сину , я таки зробила те що бажає зробити кожна мати та дружина, які втратили. Я намагалась зупинити час на одну хвилину для всіх. Щоб вшанували! З самого ранку я була не впевнена, що зроблю це. Я вперше того ранку  заглянула в ящик, де твої речі і знайшла там твою військову сорочку ...я з плачем одягнула її ...

і знову пообіцяла що буду сильною .

Вона мені трохи не по розміру та знаєш Сину  вона мені в той день стала як броня, яка з крилами»

      Саме у сорочці сина мати нашого Героя наважилась на цю акцію, щоб нагадати всім українцям, якою ціною ми маємо кожен день на своїй землі. Ми розділяємо біль Наталії Тарабалки і захоплюємось її мужністю й сміливістю. Далі цитуємо:

    «Одна хвилина в день в пам'ять, невже так складно , невже так не важливо . У кожній секунді хвилини мовчання продовжується стукіт кожного серця, яке дало можливість битись вашому .

    Будьмо гідні в збереженні шани та пам'яті .

Дякую всім хто творить пам'ять хвилиною мовчання . Для когось це важливо. Особливо для тих, хто втратили .

...не зупинившись ...ви ніби ходите по тих серцях…»

Галина Малярчук

На ютуб-каналі Дзеркала Медіа Ви можете перглянути інтервʼю з Наталією Тарабалкою за посиланням:

https://youtu.be/TvYxumx-0VU?si=zp1EokxqJRsdC9wL