ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Наслідки негоди на Франківщині станом на ранок 25 червня

Внаслідок інтенсивних опадів впродовж 22-23 червня станом на 6:00 годину 25 червня на території 16 адміністративних районів (Верховинський, Тлумацький, Снятинський, Коломийський, Тисменицький, Долинський, Калуський, Богородчанський, Рожнятівський, Рогатинського Надвірнянський, Городенківський, Косівський, Галицький райони, Івано-Франківська та Яремчанська міська рада) відбулось підтоплення 250 населених пунктів, з них залишились підтопленими 234 населених пункти.

Всього підтоплено:

- 10399 житлових будинків;

- 9 ФАП;

- 15610 присадибних ділянок;

- 4546 підвальних приміщень;

- 7182 га с/г угідь;

- 149 км автодоріг зруйновано;

- 586 км автодоріг пошкоджено;

- 90 мостів зруйновано;

- 169 мостів пошкоджено;

- 4146 м берегоукріплень зруйновано;

- обмежено транспортне сполучення до 33 населених пунктів (4 в Тисменицькому, 5 в Долинському, 3 в Косівському, 5 в Галицькому та 16 в Верховинському районах).

На фото: Верховинський район

Пошкоджено автомобільну дорогу Н-09 Мукачево-Львів, у с. Микуличин. Станом на 06:30 годину 24 червня частково відновлено рух на автомобільній дорозі Н-09 Мукачево-Львів у с. Микуличин. Регулюють працівники поліції.

На фото: Яремчанщина

Для надання допомоги населенню з ліквідації наслідків негоди 24 червня було здійснено 81 виїзд (всього – 235 виїздів), всього залучено 410 од. техніки та 1563 чол., з них від У ДСНС в області 76 од. техніки та 445 чол.

На фото: Коломийщина

Під час проведення оперативних дій підрозділами У ДСНС було врятовано 54 особи (всього – 286), евакуйовано 143 особи (всього – 548), перевезено через підтоплені ділянки територій 525 осіб (всього – 525). 

 На фото: Вовчинець Івано-Франківська міськрада

Працівниками пожежно-рятувальної служби відкачано воду з 203 житлових будівель та 1 об’єкту, відведено воду з 94 дворогосподарств (орієнтовно 16600 м.куб.), розчищено 7 ділянок автомобільних доріг від зсуву ґрунту протяжністю 65 м, прибрано 13 повалених дерев з проїжджих частин доріг.

На фото: Галицький район 

Доставлено для населення 3 тис 750 кг продуктів харчування (мука, цукор, крупи, хліб) та 1000 л питної води для мешканців Верховинського, Тисменицького та Тлумацького районів, де відсутнє транспортне сполучення, в т.ч. 2 тис. 500 кг доставлено гелікоптерами ДСНС «Superpuma» та «Eurocopter Н225» до мешканців Верховинського району.

На фото: Перевезення продуктів харчування для жителів села Довге 2 Тисменицького району. 

Також, гелікоптерами із відрізаних стихією ділянок Верховинського району переправлено 3 жінки, з них 2 породіллі, 3 малолітні дитини та 1 чоловіка.

Зареєстровано 2 факти загибелі людей та 1 особа рахується зникла безслідно, а саме: на р. Білий Черемош в с. Яблуниця Верховинського р-ну, де 22.06.2020 о 00.12 год. легковий автомобіль марки «Opel Frontera» з’їхав з дороги в річку. За попередньою інформацією, в транспортному засобі перебувало 2 осіб (водій гр. 1967 р.н, житель с. Полянки, та пасажир гр. 1970 р.н., жителька с.Стебні, Верховинського р-ну). На даний час особу водія не знайдено, проводиться моніторинг р. Білий Черемош.

На фото: затоплений автомобіль на Верховинщині

Також, 21.06.2020 в с. Дземброня Верховинського р-ну повертаючись додому місцева жителька гр. Могорук М.М., 1948 р.н. впала у кювет з водою та загинула.

З метою ліквідації наслідків погодних умов та підтоплення населених пунктів області 24.06.2020 здійснено передислокацію з аеропорту Жуляни м. Київ до м. Івано-Франківськ двох гелікоптерів ДСНС України, двох гелікоптерів МІ-8 Національної гвардії України. З м. Дрогобич Львівської області залучено зведений загін 2 СЦШР ДСНС України в кількості 30 осіб та 6 одиниць техніки для надання допомоги в подоланні наслідків негоди в смт. Ланчин та с. Білі Ослави Надвірнянського р-ну. Додатково в м. Галич направлено зведений загін  АРЗ СП УДСНС в Івано-Франківській області в кількості 29 осіб, 2 од. тех. та 1 плавзасіб. 

На фото: Калуський район

В Управлінні ДСНС в області організовано роботу штабу з ліквідації надзвичайної ситуації.

До теми: Любомир Глушков: "Головне, що нам вдалося зберегти життя людям, все інше поступово відновлюватимемо"

Ігор Слюзар - про наслідки негоди в Коломийській ОТГ

Затоплені обійстя й пошкоджені дороги: Коломийщина потерпає від стихії 

 Затоплено тисячі будинків, відселено сотні людей, зруйновано мости й дороги: наслідки негоди на Івано-Франківщині

 Села Печеніжинської ОТГ постраждали від великої води. ФОТО

 Негода завдала величезних збитків Нижньовербізькій ОТГ. ФОТО

У Корничі затопило нову амбулаторію. ВІДЕО

 Що робити при раптовому затопленні під час повені, паводка: поради рятувальників

Негода у Воскресінцях. ВІДЕО

Хати у воді: на Коломийщині негода наробила лиха. ВІДЕО

Прикарпатцям на замітку: правила поведінки під час грози

Підписуйтесь на нас у FacebookТelegram та Instagram, щоб отримувати перевірені й оперативні новини.