ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

На Верховинщині стався масштабний зсув ґрунту. ФОТО

У понеділок, 22 червня, голова ОДА Віталій Федорів перебував із робочою поїздкою у Верховинському районі, де вивчав наслідки стихії у гірських населених пунктах.

«У Верховинському районі на дорозі в Ільці - Бургут стався масштабний зсув та для ліквідації цього лиха потрібний час та ресурси. Заблокованими залишилися місцеві жителі та туристи. З резервного фонду обласного бюджету для Верховинського району буде виділено 400 тис. грн , зокрема, для Білоберізької ОТГ – 150 тисяч гривень. Забезпечено й пальним для  заправки екскаваторів, які зараз працюють над відновлювальними роботами, - зауважив Віталій Федорів. – На ліквідації наслідків стихійного лиха працюють Державна служба надзвичайних ситуацій , ДП «Дороги Прикарпаття» у координації з обласною державною адміністрацією. Також ми звернулися до підрядників, які здійснюють експлуатаційне утримання доріг місцевого значення. Відповідна техніка працює на тим, щоб завести сюди крупнофракційний камінь для того щоб підсилити основу дороги Ільці - Буркут», повідомляє пресслужба ОДА.

Також посадовець розповів, що ситуація на дорозі у Білоберезівську ОТГ теж є складною – це серйозний зсув основної дороги до населених пунктів цієї громади.

«Зараз опрацьовуються проблеми, які необхідно вирішувати – це стосується підсилення й будівництва дамби. Ми готуємо звернення щоби в Державному бюджеті України були закладені кошти на їх реалізацію. Головне -  щоб у таких надзвичайних ситуаціях вдавалося уникнути жертв і за можливості забезпечити проїзд у населені пункти», - наголосив Віталій Федорів.

Додамо, що у Верховинському районі цього ж дня відбулося виїзне засідання Регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій. У заході також взяли участь народні депутати України Олена Вінтоняк та Володимир Тимофійчук, заступник голови обласної ради Сергій Басараб.

Рятувальні роботи на Верховинщині. ВІДЕО: Управління ДСНС України в Івано-Франківській області 

 

Читайте також: На Франківщині затоплені десятки будинків - рятувальники евакуйовують людей. ФОТО

На Коломийщині розлився потічок - понад 10 будинків опинилися у воді.

Читайте також: Затоплені обійстя, розмиті дороги, зруйновані мости: на Франківщині стихія завдала значної шкоди

Підписуйтесь на нас у FacebookТelegram та Instagram, щоб отримувати перевірені й оперативні новини.