ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

"Народний фронт" - одна з найсильніших фракцій в історії України - Арсеній Яценюк

У команди «Народного фронту» завжди була основа, і вона є зараз. На наступному політичному етапі, який обов’язково буде, «Народний фронт» має шанс не тільки воз’єднатися, а й додати нових людей, - підкреслив прем’єр-міністр України 2014-2016 років, лідер партії Арсеній Яценюк у програмі Persona з Гульнарою Поготовою на першому кримськотатарському каналі ATR. 

Він нагадав про російський міф із 2014 року, коли «Народний фронт» називали  «партією війни»: «Всі проросійські канали і в Україні, і в Російській Федерації розповідали про «партію війни», і обличчям «партії війни» був «Народний фронт» - Яценюк, Турчинов, Парубій. Ну, і якась була там «партія миру». А що таке «партія миру»? Це, напевно, або партія здачі українських інтересів, або партія капітуляції. Ми не були «партією війни». Ми були партією боротьби за збереження української держави і залишаємося такою партією», - підкреслив він, повідомляє пресслужба НФ.

Зараз в основі «Європейської солідарності» ідеологія, з якою «Народний фронт» йшов на парламентські вибори 2014 року, нагадав він: «Це прозахідна, жорстко проукраїнська ідеологія, це антиросійська позиція. Тому що Росія є країною, яка напала на Україну. Це ідеологія повернення Донецька, Луганська і Автономної Республіки Крим на українських умовах». 

«Вважаю, що це була одна з найсильніших фракцій взагалі в історії України і найсильніша команда», - сказав Арсеній Яценюк, нагадавши, що частина команди НФ сьогодні представлена в українському парламенті, наприклад, чверть фракції «Європейської солідарності» - народні депутати, які були в «Народному фронті».

«Ті, хто були в «Народному фронті», до того вже пройшли низку щаблин у своєму житті і були фаховими державними діячами. Вони займаються політикою професійно», - підкреслив він.

«Я дуже шаную всю команду «Народного фронту», - наголосив Арсеній Яценюк.

Він підкреслив, що «на наступній ітерації, на наступному політичному етапі, який обов’язково буде», «Народний фронт» має шанс воз’єднатися: «І не тільки воз’єднатися, але й додати нових людей. Тому що є потреба у формуванні нової сильнішої команди. Але в нашої команди завжди була основа», - сказав лідер НФ.

Підписуйтесь на нас у FacebookТelegram та Instagram, щоб отримувати перевірені й оперативні новини.