ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

На Закарпатті СБУ затримала митників, які брали хабарі з “італійських бусів”. ФОТО

Сьогодні, 13 липня, спецпідрозділом “К” управління СБУ в Закарпатській області спільно з регіональною військовою прокуратурою затримано митників-хабарників на КПП “Тиса”, на україно-угорському кордоні.

Як дізналося Мukachevo.net останні системно займалися поборами у водіїв мікроавтобусів із українськими заробітчанами, які переміщували з Італії в Україну посилки — так звані передачі заробітчан своїм близьким в Україну, пише Місто.

Джерела з СБУ ексклюзивно повідомляють, що працівники Чопської митниці, а саме з підрозділу по боротьбі з контрабандою, організували системний збір хабарів з водіїв бусів заробітчан.

"Вони створювали штучні перешкоди останнім під час проходження митного та прикордонного контролю, за усунення яких і вимагали гроші. На разі митників затримали СБУшники, саме при вимаганні та одержанні чергового хабара у водія буса", – повідомляють джерела.

Також, під час проведення слідчих дій було виявлено так звану “чорну касу “, куди вся зміна даного митного посту ховала гроші, щоб в подальшому їх розділити між собою.

Це виявився звичайний канцелярський “файлик” для зберігання документації.

Читайте також: На Івано-Франківщині оперативники затримали на хабарі слідчого поліції