ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

На якому етапі будівництво фонтана в Городенці. ФОТО

Одне з найпопулярніших питань, які пишуть нам у коментарях користувачі соціальних мереж – коли нарешті завершиться будівництво фонтану в Городенці. Ми вирішили не вгадувати часові проміжки, адже процес будівництва – складна річ, на яку впливають безліч факторів. Натомість дізналися, на якому етапі зараз роботи, що планують втілити до кінця місяця та скільки умовних кроків залишилося до того, як  у серці міста з’явиться нова окраса.

Отже, перед тим, як у середмісті Городенки запустять світломузичний фонтан, мають бути виконані такі етапи:

-  підготовчі роботи;

- будівництво технічного приміщення;

- будівництво чаші фонтана;

- прокладання трубопроводів;

- відведення комунікацій;

- встановлення обладнання;

- облицювання гранітом;

- пусконалагоджувальні роботи.

На етапі підготовки були завершені проєктні та геодезичні розбивочні роботи, викопано котлован під технічне приміщення для обладнання, підготована подушка під фундамент, виконано гідроізоляційні роботи, залито фундамент технічного приміщення, зв’язано каркас для стін.

Сьогодні робітники розпочали монтаж опалубки. В планах до кінця місяця – завершити будівництво технічного приміщення: стіни, люки та гідроізоляцію. Іншими словами, завершити другий етап.

Попереду - демонтаж старого бетону, підготовка подушки під чашу фонтана, в’язання армованих каркасів, прокладання трубопроводів і бетонні роботи з побудови чаші.

Пандемія коронавірусу призупинила більшість запланованих проєктів благодійного фонду «Покуття» та навіть тимчасово змінила вектор діяльності на користь боротьби з вірусом. Проте, щойно держава оголосила про послаблення, команда продовжила втілювати задуми. Фонтану в Городенці бути.

До теми: Благодійний фонд "Покуття" продовжує втілювати заплановані проєкти. ФОТО, ВІДЕО

Читайте також: Андрій Іванчук: "В нас немає іншого шляху, ніж повернутися до звичного життя"