ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

На війні загинуло п'ятеро захисників з Прикарпаття

Про втрати повідомила Світлана Онищук, голова Івано-Франківської ОВА.

Загинув старший солдат Володимир Кушнірчук. Він був стрільцем-снайпером військової частини А3029. Життя воїна обірвалося від отриманих поранень внаслідок ворожого мінометного обстрілу в Донецькій області. Йому було 29 років.

У війні проти російських окупантів своє життя віддав старший сержант Микола Черевко. В Збройних силах України служив в десантно-штурмовому батальйоні. Боєць загинув під час бойових дій в Краматорському районі Донецької області. Військовослужбовцю було 49 років. 

Своє життя за Україну віддав солдат Тарас Свирид. Він був навідником зенітно-кулеметного відділення військової частини А7314. 5 січня бійцю виповнилося 35, а вже 21 січня він героїчно загинув під час виконання бойового завдання поблизу Соледара. 

Поліг в бою за Україну сержант Андрій Бощук. Він був командиром аеромобільного відділення військової частини А0284. Загинув під час бойових дій в Донецькій області. Бійцю було 30 років. 

У бою з окупантами загинув старший солдат Закалата Володимир. Служив на передовій навідником гірсько-штурмової роти. З травня 2022 року зв’язок з бійцем обірвався, з того часу вважався зниклим безвісти. Стало відомо, що серце захисника зупинилося ще 6 травня минулого року від поранень, отриманих внаслідок ворожого артилерійського обстрілу в Харківській області. Бійцю було 40 років.

На війні загинув молодший сержант Іван Василечко. У Збройних силах України служив командиром гірсько-штурмового відділення військової частини А3892. Помер в лікарні від раніше отриманих поранень під час бойових дій в Донецькій області. Військовослужбовцю було 44 роки. 

Вічна пам'ять і слава кожному, хто мужньо, стійко і непохитно боронить нашу країну. Схиляємо голови у скорботі, щиро співчуваємо рідним, близьким, побратимам. Нехай Господь подарує вічний спокій нашим захисникам.