ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

 На Прикарпатті за адмінкорупцію до відповідальності притягнуто директора науково-дослідної установи

Івано-Франківською обласною прокуратурою в суді апеляційної інстанції доведено вину директора Прикарпатської державної сільськогосподарської дослідної станції Інституту сільського господарства Карпатського регіону НАН України у вчиненні адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупцією.

Встановлено, що посадовець усупереч вимогам ч. 1 ст. 28 Закону України «Про запобігання корупції» не вжив заходів для недопущення виникнення реального конфлікту інтересів, не повідомив безпосереднього керівника про наявність у нього реального конфлікту інтересів та вчиняв дії в умовах реального конфлікту інтересів. Так, він не надав інформації щодо наукового співробітника цієї ж установи, яка є його дочкою, повідомляє пресслужба обласної прокуратури.

Посадовця визнано винним у вчиненні дій та прийнятті рішень в умовах реального конфлікту інтересів (ч.ч. 1, 2 ст. 172-7 КУпАП) та накладено стягнення у вигляді 3400 грн штрафу. Зазначимо, що вину вказаної особи прокурорами було доведено в Івано-Франківському міському суді. Однак посадовець подав апеляційну скаргу, яку суд другої інстанції залишив без задоволення, підтримавши позицію прокурора. 

Фото ілюстративне