ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Під покровом Божої Матері: в Коломиї урочисто відзначили День захисника України

Сьогодні українці відзначають одразу чотири пам’ятні дати: День Покрови Пресвятої Богородиці, День українського козацтва, День створення УПА та День захисника України. Цього року коломийська 10 гірсько-штурмова бригада вперше за час свого існування відзначає цей день на мирній території.

З нагоди свята перед військовою частиною відбулося відкриття й освячення пам’ятного меморіалу загиблим воїнам України «Кожному поколінню - своя війна». Меморіальний комплекс містить інформацію про полеглих бійців з бригади, бойовий шлях 10 гірсько-штурмової бригади, а також поминальний дзвін.

«Ми символічно вшанували пам’ять усіх тих поколінь нашої держави, на чию долю випав важкий тягар війни», - сказав під час відкриття командир 10 окремої Гірсько-штурмової бригади, Герой України, полковник Василь Зубанич.

«Мені дуже б хотілося, щоб наступну Покрову, наголошую, з перемогою ми святкували тут», - привітав присутніх міський голова Ігор Слюзар.

Меценати, що доклали найбільше зусиль до спорудження меморіалу – Шкондеюк Василь і Стефурак Сергій. Вони переконують, що долучилися до зведення пам’ятника, щоб коломияни та гості міста пам’ятали про людей, котрі боролися за нас, за Україну, за наші родини.

На заході голова Обласної державної адміністрації Івано-Франківської області Денис Шмигаль нагородив грамотами та медалями бійців бригади.

Наприкінці урочистої частини згадали імена полеглих бійців.

Відкриття меморіалу – не єдина подія у військовій частині сьогодні. Для бійців запрацював ще й стаціонарний стоматологічний кабінет. До його відкриття долучився і благодійний фонд «Покуття».

У кабінеті – дороге обладнання та сучасний інтер’єр. У планах – покращити освітлення, закупити вішаки та дзеркала, створити господарчу зону та духовний куточок тощо. Головне, кажуть хлопці, є крісло, тож уже можна надавати допомогу побратимам.

«Нема гіршого, ніж зубний біль: неможливо виконувати службові обов’язки чи будь-яку іншу роботу, - розповідає військовослужбовець Володимир Степа. - В Україні - багато позитивних людей, котрі хочуть, щоб армія розвивалась і наша бригада зокрема. Благодійний фонд «Покуття» оперативно відреагував на прохання. Сподіваємося співпрацювати й надалі. Без добрих справ – нікуди!»

З часом військові медики мріють проводити й протезування зубів у стаціонарному кабінеті частини.

Читайте також: Переможці лотереї від БФ "Покуття" вирушили на матч Україна-Португалія

Ще однією важливою подією сьогодні стали Богатирські ігри. «Стронгмени» змогли потягнути танк, вагою 42 тонни. Це стало рекордом України.

Юлія МАРЦІНОВСЬКА