ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

На Прикарпатті спалахнула цистерна газовоза - проводиться евакуація з найближчих будинків. ФОТО

16 лютого о 14:22 на лінію 101 надійшло повідомлення про пожежу цистерни газовоза у селі Креховичі Калуського району.
До місця виклику одразу було направлено вогнеборців 8-ї, 6-ї, 10-ї Державних пожежно-рятувальних частин, ГРВ м. Калуш та чергову зміну Оперативно-координаційного центру ГУ ДСНС в області.
По прибутті до місця виклику було встановлено, що виникла пожежа цистерни газовоза (40 м куб.), на площі 9 м кв.
Рятувальники евакуювали з найближчих будинків 5 осіб.
Додатково до місця пожежі направлено мобільно-оперативні групи ГУ ДСНС в області та Калуського районного відділу,
Відділенням радіаційного, хімічного, біологічного захисту Аварійно-рятувального загону спеціального призначення ГУ ДСНС в області проведено заміри концентрації небезпечних речовин у повітрі. Перевищення гранично-допустимих концентрацій небезпечних речовин не виявлено.
Гасіння пожеж газу на автоцистернах, з метою запобігання руйнування цистерн, що може спричинити вибух, проводиться шляхом подачі води для охолодженням ємкоті з безпечної відстані та створенням подушки з повітряно-механічною піною, зазначають рятувальники. Загрози людям немає.
Також працівниками Національної поліції перекрито рух автомобільного транспорту на ділянці автодороги Н-09 Стрий-Івано-Франківськ-Чернівці–Мамалига.
До ліквідації пожежі залучено одинадцять одиниць техніки та сорок три чоловіки особового складу ГУ ДСНС України в Івано-Франківській області.