ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

На Прикарпатті плодожерка нищить врожай

Під час проведення маршрутних обстежень в базових господарствах Галицького, Снятинського та Тлумацького районів було відмічено, що у яблуневих садах триває літ, яйцекладка 2-го покоління та шкідливість гусениць 1-го та 2-го поколінь яблуневої плодожерки, повідомляє Головне управління Держпродспожвслужби в Івано-Франківській області.  

За рекомендаціями фахівців, при відлові на феромонну пастку 3 і більше метеликів яблуневої плодожерки за 7 днів необхідно провести хімічні обробки, пише KURS.

У службі зазначили, що в разі виявлення шкідника потрібно застосувати інсектициди відповідно до переліку пестицидів і агрохімікатів, дозволених до використання в Україні. При роботі із засобами захисту рослин слід дотримуватись загальноприйнятих державних санітарних правил ДСП 8.8.1 та правил особистої гігієни.

В приватному секторі, ззначають спеціалісти, від гусениць плодожерки, попелиці застосовують препарати, дозволені для роздрібного продажу населенню: альтекс, антигусінь, армет, каліпсо, люфокс, рубус протект, цезар та інші.

Читайте також: У Карпатському заповіднику викрито масове вирубування лісів