ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

На Коломийщині чоловіка змусили сплатити майже 100000 грн заборгованих аліментів

Державні виконавці змусили батька-боржника сплатити борг зі сплати аліментів. На виконанні у Снятинському відділі державної виконавчої служби у Коломийському районі з червня 2015 року перебуває виконавче провадження про стягнення аліментів з боржника на користь стягувача на утримання чотирьох дітей.
Постановою державного виконавця до боржника застосовано заходи, передбачені частиною 9 статті 71 Закону України «Про виконавче провадження», а саме, встановлення тимчасового обмеження боржника у праві: виїзду за межі України; керування транспортними засобами; полювання; користування зброєю, повідомляє Південно-Західне міжрегіональне управління Міністерства юстиції.
Після застосування встановлених Законом обмежень, боржник сплатив у повному обсязі борг у сумі 99 162,50 грн та штраф у сумі 33 054,16 грн.
"Нагадуємо, що за наявності заборгованості зі сплати аліментів, сукупний розмір якої перевищує суму відповідних платежів за один рік, виконавець виносить постанову про накладення на боржника штрафу у розмірі 20% суми заборгованості зі сплати аліментів;
- за два роки - 30 % суми заборгованості зі сплати аліментів.
- за три роки - 50% суми заборгованості зі сплати аліментів", - йдеться у повідомленні.