ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

На Городенківщині відбувся футбольний турнір серед молоді, приурочений пам'яті Блаженного Миколая Чарнецького. ФОТО

У суботу, 25 вересня, у Чернелицькому деканаті, що на Городенківщині, провели футбольний турнір серед молоді. Його приурочили пам'яті Блаженного Миколая Чарнецького, що є уродженцем села Семаківці.
Таким чином у деканаті прагнуть популяризувати й вивчати життя святого серед молодого покоління. А водночас - залучати молодь до спортивних подій, повідомляє пресслужба Коломийської єпархії УГКЦ.
Зокрема, цей турнір присвятили 112-ій річниці від дня ієрейських свячень Блаженного. Вони відбулися 2 жовтня 1909 року Кир Григорієм Хомишиним. Розпочали турнір із молитви і короткої історії про життя Миколая Чарнецького. Взяли участь у цьому: отець-декан Василь Скрипка, о. Юрій Гречин, о. Ігор Ємчук, о. Василь Дальовський та о. Гнат Меуш.
Футбольний турнір провели серед молоді парафій сіл: Поточище, Семаківців, Копачинців, Городниці, Кунисівців та Чернелиці. У підсумку, перше місце здобули юнаки із села Поточище. Друге і третє місця - Семаківці та Городниця відповідно. Юних спортсменів нагородили грамотами та медалями за здобуті місця та активну участь у турнірі.