ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

На Городенківщині функціонує фермерське господарство, яке спеціалізується на вирощуванні, переробці, заморожуванні ягід та лісових продуктів. ФОТО

У Тишківцях на Городенківщині успішно функціонує фермерське господарство «Еко Беррі», яке є провідною українською компанією, що спеціалізується на вирощуванні, переробці, заморожуванні ягід та лісових продуктів.
Днями господарство відвідав голова Городенківської громади Богдан Кобилянський, повідомляють на сторінці міської ради у фейсбук.
Як зазначається, ФГ «Еко Беррі» має на меті збільшувати додаткові площі посадки та залучати індивідуальні домогосподарства до вирощування ягід та співпраці з ними.
Компанія забезпечуватиме всіх зацікавлених посадковим матеріалом та супроводом агронома для дотримання всіх етапів вирощування та сертифікації органічної продукції на ринку України та за кордоном.
Богдан Кобилянський зазначив важливість співпраці з бізнесом та його всебічної підтримки з боку органів місцевої влади на теренах громади.
Участь у зустрічі також взяв виконавчий директор МАОМС «Агенція розвитку ОТГ Прикарпаття» Ігор Мельничук, який відзначив, що територія Придністерських громад має дуже специфічний мікроклімат. Разом з економічними стимулами для громад, які створила реформа децентралізації та сьогоднішня міжнародна кон'юнктура ринку ягід, перспективними є напрямки сільського господарства, де б було залучено людську ручну працю.
Агенція розвитку ОТГ Прикарпаття підтримує ініціативи, спрямовані на економічний розвиток громад. Для того, щоб місцеві люди мали можливості для зайнятості.